Κοβάσεβιτς και Τζόρτζεβις για το φιλικό στο Βελιγράδι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 18:38
Κοβάσεβιτς και Τζόρτζεβις για το φιλικό στο Βελιγράδι
Με την παρουσία του προέδρου του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Λούκιτς, του τεχνικού διευθυντή των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, τον αντιπρόεδρο του Ερασιτέχνη Νίκο Καραχάλιο και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, διεξήχθη η συνέντευξη Τύπου για το φιλικό ης 24ης Μαρτίου (19:00) στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μεταξή των «All Stars» του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020».

«Αποτελεί μεγάλη χαρά για εμένα που καλωσορίζω στο Βελιγράδι τους εκπροσώπους του συλλόγου με τον οποίο ο Ερυθρός Αστέρας έχει τις καλύτερες σχέσεις», είπε αρχικά ο Βλάνταν Λούκιτς και συνέχισε:

«Ο Ερυθρός Αστέρας έχει πολλούς φίλους, αλλά η σχέση του με τον Ολυμπιακό είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Η συνεργασία μας σε όλα τα αθλήματα μπορεί να αποφέρει πολλά και στους δύο συλλόγους. Η σημερινή συνέντευξη Τύπου αφορά το φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου στον Πειραιά. Ένα φιλικό παιχνίδι πολύ σημαντικό για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Πρόθεσή μας είναι να διοργανωθεί στο μέλλον αντίστοιχο παιχνίδι και στο Βελιγράδι».

Από τη δική του μεριά ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς επεσήμανε τους δεσμούς των δύο ομάδων και πρόσθεσε: «Χαίρομαι που επέστρεψα στο Βελιγράδι μετά από πολύ καιρό. Έχω δύο οικογένειες. Η μία είναι ο Ολυμπιακός και η άλλη ο Ερυθρός Αστέρας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα διεξαχθεί αυτός ο φιλικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων που έχουν μία στενή και αδελφική σχέση. Πιστεύω ότι οι φίλαθλοί μας θα γεμίσουν το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να απολαύσουν ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παιχνίδι και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό».

Ο κ. Καραχάλιος τόνισε: «Το φιλικό παιχνίδι μεταξύ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020», το οποίο έχει εκπονηθεί για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Αν αρχίσω από την ιστορία, είναι σαφές ότι πρόκειται για δύο συλλόγους που έχουν τα πιο πολλά τρόπαια στις χώρες τους. Ένα μέρος αυτής της ιστορίας είναι κοινό και το βλέπετε εδώ, καθώς εκπροσωπείται από τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον θρυλικό αρχηγό μας. Και οι δύο αγωνίστηκαν με τον Ερυθρό Αστέρα και την εθνική ομάδα της Σερβίας. Και οι δύο είναι γεννημένοι νικητές. Είναι επίσης γνωστό ότι οι οπαδοί μας, η «Θύρα 7» στην Ελλάδα και οι «Delije» στη Σερβία, δημιουργούν την ωραιότερη ατμόσφαιρα στα γήπεδα που αγωνίζονται οι ομάδες μας. Το φιλικό παιχνίδι είναι μία πρωτοβουλία που ουσιαστικά ξεκίνησε από τους οπαδούς μας, οι οποίοι ζήτησαν ο αγώνας για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη να είναι εναντίον του Ερυθρού Αστέρα. Έχουμε μια παρόμοια ευρωπαϊκή ιστορία. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι βέβαια κάτοχος ενός ευρωπαϊκού τίτλου και είναι η μοναδική ομάδα στα Βαλκάνια που τα έχει καταφέρει. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να καθιερωθεί και να φτάσει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος μας είναι να παίζουμε πολλά παιχνίδια κάθε σεζόν και πιστεύω πως είναι ίδιος με αυτόν του Αστέρα. Στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό κοιτάμε το μέλλον. Η Ελλάδα όπως γνωρίζετε βρίσκεται σε οικονομική κρίση και αυτό έχει αντίκτυπο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι σύλλογοι που έχουν φιλικούς δεσμούς πρέπει να είναι μαζί και στα καλά και στα δύσκολα. Από τον πρώτο που ζητάς βοήθεια είναι η οικογένειά σου και για αυτό απευθυνθήκαμε πρώτα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός διατηρεί σπουδαίες ομάδες στο βόλεϊ, στο πόλο, στην κολύμβηση, στον στίβο, στην πάλη, στην πυγμαχία, όπως άλλωστε και ο Ερυθρός Αστέρας.

Αυτές είναι οι ομάδες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, είναι σε δύσκολη κατάσταση και προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε. Το πρόγραμμα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2020», στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί το φιλικό παιχνίδι της 24ης Μαρτίου, έχει ως στόχο να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό που θα δοθεί στις ερασιτεχνικές μας ομάδες. Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει να γράφει ιστορία στον αθλητισμό και να δημιουργεί τους δικούς του πρωταθλητές από τις ακαδημίες του. Για να επιτύχει το εγχείρημα χρειάζεται η αμέριστη στήριξη από το ισχυρότερο κομμάτι του Ολυμπιακού, που είναι οι φίλαθλοί μας».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011, 18:40