Στο πλαίσιο των περικοπών των εξόδων του κράτους, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ανακοίνωσε αλλαγές στην κατάταξη αθλημάτων στον Εθνικό Αθλητικό Σχεδιασμό και κατάργηση 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σε ό,τι αφορά στις αλλαγές, ο Πάνος Μπιτσαξής είπε: «Τα Ολυμπιακά αθλήματα τριάθλου, χόκεϊ επί χόρτου, παγοδρομιών και μπάντμιντον αναβαθμίζονται, κατά αποδοχή της σχετικής εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, αναβαθμίζονται σε αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στοχευμένη κρατική συνδρομή. Παράλληλα, η χιονοδρομία περνάει στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα, ενώ αναβαθμίζεται και το τένις από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία, συμπεριλαμβανόμενο πλέον στα αθλήματα εθνικού αθλητικού ενδιαφέροντος. Ταυτόχρονα, η πυγμαχία από την Β΄ κατηγορία περνάει στην Γ΄, εντάσσεται, δηλαδή, στα κρατικώς ενισχυόμενα αθλήματα. Κι αυτό οφείλεται στη διαχειριστική εικόνα που παρουσιάζει η ομοσπονδία του αθλήματος. Είναι, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στην Β΄ κατηγορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο διάλογο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο κ. Μπιτσαξής τόνισε: «Η ΕΟΕ έχει την άποψη ότι ο αθλητικός σχεδιασμός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ευλόγως η Πολιτεία έχει προβεί σε κατηγοριοποιήσεις. Η ΕΟΕ εξέφρασε και την άποψη ότι πρέπει τα Ολυμπιακά αθλήματα να χρηματοδοτούνται από την Πολιτεία. Έχουμε τη θέση, όμως, ότι ένα άθλημα δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από την Πολιτεία, επειδή είναι Ολυμπιακό».

Σχετικά με το θέμα της κατάργησης 32 επιτροπών και ομάδων εργασίας της ΓΓΑ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τόνισε: «Οι επιτροπές αυτές κόστισαν από το 2005 πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ. Ένα ποσό, που αποτελεί την ετήσια επιχορήγηση ολόκληρου του ελληνικού σωματειακού αθλητισμού».

Συνεχίζοντας ο γενικός γραμματέας αθλητισμού επεσήμανε: «Ο διάλογος αυτός πλησιάζει προς το τέλος του και ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Αποδέχθηκα την πρόταση της Σούπερ Λίγκα να παραβρεθώ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, στις 18 Φεβρουαρίου». Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του μέτρου της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, ενώ όσον αφορά στο θέμα της παρουσίας αστυνομικών στα γήπεδα, υπογράμμισε: «Δυστυχώς, είναι απαραίτητη ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο θέμα που αφορά στη διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας αθλητών, προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, μετά από κάποια μεγάλη διάκριση: «Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει πτυχές που επανεκτιμώνται από την κυβέρνηση. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1700 διορισμοί αθλητών στο Δημόσιο, ενώ το φαινόμενο της αργομισθίας είναι πολύ έντονο. Και το φαινόμενο αυτό πρέπει να εκλείψει. Ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να δεχθεί ότι κάποιος αθλητής κάνει κατάχρηση του προνομίου αυτού και είναι αργόμισθος. Δεν υπάρχουν περιθώρια αργομισθιών στην ελληνική κοινωνία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης