Με «στραβοπάτημα» ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της στο 2011 η ΑΕΚ. Η «Ένωση» αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, κάνοντας έτσι το χειρότερο αγωνιστικό «ποδαρικό» στη νέα χρονιά.

Η ομάδα του Χιμένεθ είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στους αμυντικά «στημένους» Φαίακες, οι οποίοι συνέχισαν τις καλές τελευταίες εμφανίσεις τους και απέσπασαν «χρυσό» βαθμό στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αρκετά προβλήματα παρέταξε την ομάδα ο Μανόλο Χιμένεθ, αφού δεν είχε στη διάθεσή του τους Μανωλά (τιμωρημένος), Τζιμπούρ (εκτός ομάδας για πειθαρχικό παράπτωμα), Μπερνς (έχει κληθεί στην εθνική Αυστραλίας), Ντιόπ και Γκέντσογλου (τραυματίες).

Εξίσου ίδιο πονοκέφαλο για την αρχική ενδεκάδα είχε και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, αφού κατέβασε τη φιλοξενούμενη ομάδα χωρίς τρεις βασικούς παίκτες της και συγκεκριμένα τους Επστάιν (τιμωρημένος), Γκοστάβο και Φλαβίνιο (ανέτοιμοι).

Μετά τα πρώτα 10 λεπτά που είχαμε διερευνητικό παιγνίδι από τις δύο ομάδες, η ΑΕΚ πήρε τη πρωτοβουλία και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά και να τις… χάνει με βασικό πρωταγωνιστή τον Μπλάνκο, ενώ η Κέρκυρα αρκείτο στα πρώτα λεπτά να συντηρεί το ισόπαλο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη σημαντική ευκαιρία είχε η ΑΕΚ στο 4΄ όταν κεφαλιά του Μπλάνκο από σέντρα του Έντερ φεύγει μακριά από την εστία. Στο 18΄ σε προβολή του Αργεντινού από πάσα του συμπατριώτη του Σκόκο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα δυνατό μακρινό σουτ του Μάκου ήταν απελπιστικά άστοχο.

Ο Μπλάνκο συνεχίζει και στη συνέχεια να μην μπορεί να βρει δίχτυα, αφού στο 35΄ πιάνει κεφαλιά από κόρνερ του Σκόκο που καταλήγει άουτ, ενώ άστοχο είναι και το σουτ που επιχειρεί ο Έντερ στο 42`.

Στο δεύτερο μέρος  είχαμε την πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην εστία της ΑΕΚ, όταν στο 48΄ κεφαλιά που έπιασε ο Καλαντζής πέρασε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως είχαμε μια μικρή διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή, επειδή κάποιοι παίκτες αντιμετώπισαν πρόβλημα (δυσκολία στην αναπνοή) από δακρυγόνα που έπεσαν εκτός του περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου στο ΟΑΚΑ.

Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ ήλθε στο 64΄ μετά από πίεση στην εστία της Κέρκυρας, όταν κεφαλιά και πάλι του Μπλάνκο μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο που λίγο νωρίτερα αντικατέστησε τον Έντερ, έφυγε και πάλι άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμορφη ενέργεια του Καράμπελα, βγάζει τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λεονάρντο αποκρούεται από τους αμυντικούς.

Χωρίς να υπάρξει κάτι ιδιαίτερο στη συνέχεια ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα, σκορπώντας απογοήτευση στους φίλους της ΑΕΚ που δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ η Κέρκυρα έδειξε ότι μπορεί να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία που είναι και ο άμεσος στόχος της.

Κίτρινες: Μπλάνκο, Καφές / Μαϊστόροβιτς, Παρασκευαϊδης, Μακρής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Σάχα, Γεωργέας, Νασούτι, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος (76΄ Γκερέιρο), Καφές, Εντερ (55΄ Λεονάρντο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (80` Αμπουραχμάνι).

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Στολτίδης, Παρασκευαϊδης (83` Χαμπλ), Μακρής, Καλατζής (62΄ Γιάντσης), Τσίγκας, Ηλ. Ιωάννου (90` Δημ. Ιωάννου).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης