Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, o οποίος είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός πέρασε την Τρίτη με το επιβλητικό 3-1 σκορ από τα Πηγάδια και πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα ματς, υποχρεώνοντας παράλληλα την Ξάνθη στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες με έναν κεραυνό του Ντουρμάζ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 50′ με ωραίο πλασε του Ντιμιτρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις η ομάδα του Σίλβα αντέδρασε και στο 65′ ο Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους, ενώ ο ίδιος παίκτης έδωσε στο 68′ «αέρα» δύο τερμάτων στους περυσινούς πρωταθλητές Ελλάδας.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

O Oλυμπιακός πήρε τα «ηνία» από την αρχή του αγώνα απέναντι σε μία Ξάνθη, που φρόντιζε να κλείνει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Τσενάμο με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Η ομάδα του Πειραιά απείλησε για πρώτη φορά στο 11ο λεπτό, όταν ο Πάρντο έκανε το σουτ μετά από σέντρα του Ντουρμάζ ωστόσο η προσπάθεια του παίκτη των Πειραιωτών δεν βρήκε στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων συνεχίστηκε το ματς χωρίς πάντως να απειλείται ιδιαίτερα η εστια της ομάδας του Λουτσέσκου, καθώς οι περυσινοί πρωταθλητές τα… χαλούσαν στην τελική πάσα.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 41ο λεπτό. Ο Ντουρμάζ απ’ ότι φαίνεται έχει βαλθεί να αποδείξει στον προπονητή του ότι ήταν λάθος του που δεν τον συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας, καθώς μετά το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Πλατανιά, βρήκε εκ νέου δίχτυα.

Από τη μακρινή ασίστ του Φορτούνη, ο Ντουρμάζ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με τρομερό, ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του -ανήμπορου να αντιδράσει- Τσενάμο (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Φορτούνης σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή, ο Τσέναμο έκανε ασταθή απόκρουση, ο Ιντέγε στην επαναφορά έπιασε λίγο αέρα, λίγο μπάλα, με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει σταθερά αυτή τη φορά.

Η λάθος εκτίμηση του Μποτία (έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τον Κόστα), σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έδωσε την ευκαιρία στην Ξάνθη να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 50ο λεπτό, ο Ισπανός αμυντικός «πούλησε» την μπάλα, η οποία αφού πέρασε από τα πόδια του Βασιλακάκη και του Καπετάνου, κατέληξε στον αμαρκάριστο στο ύψος της μεγάλης περιοχής, Ντιμιτρόφ κι εκείνος με εξαιρετικό πλασέ παραβίασε την εστία του Ρομπέρτο (1-1).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει στο 52ο λεπτό, όμως παρά την εξαιρετική σέντρα του Ντουρμάζ προς τον Ιντέγε, ο τελευταίος δεν μπόρεσε με κεφαλιά από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φορτούνη να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των παικτών με τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Η πάσα ακριβείας του Ιντέγε από τα δεξιά, βρήκε αμαρκάριστο τον Φορτούνη στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα από την κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του Τσέναμο.

Η πίεση του Ολυμπιακού έφερε δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών. Στο 63` ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε (σωστά) την εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης που κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο δίνοντας και πάλι προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (2-1).

Ο 22χρονος διεθνής μέσος ήταν ο πρωταγωνιστής και στο τρίτο γκολ της ομάδας του. Από την εξαιρετική ομαδική ενέργεια των Ντουρμάζ και Ιντέγε, ο Νιγηριανός “σέρβιρε” στον Φορτούνη και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής -παρά την προσπάθεια του Τσενάμο- έγραψε το 1-3.

Στη συνέχεια ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε «όχι» στα σουτ των Κασάμι (81`) και Ντουρμάζ (85`) ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πανηγύρισε τη νίκη και συνεχίζει να φιγουράρει χωρίς συγκάτοικο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3

Κίτρινες: Παπαστεριανός (54`), Μπαξεβανίδης (63`), Καπετάνος (63`) – Φορτούνης (53`), Ντουρμάζ (93`)

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76` Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (90` Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (62` Χερέα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα (39` λ.τ. Μποτία), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουακού, Πάρντο (71` Ερνάνι), Καμπιάσο (69` Κασάμι), Ιντέγε.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης