Λίγο μετά τις 10:00 ξεκίνησε η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ στα Σπάτα, στην οποία συμμετείχε και ο Νίκος Νοτιάς. Ο πρόεδρος της «Ένωσης», Σταύρος Αδαμίδης, παρουσίασε πρόταση για την παραχώρηση του 51% των μετοχών σε υποψήφιο επενδυτή, έναντι του ποσού των 10 εκατ. ευρώ.

Το όνομα και η εθνικότητα του επενδυτή παραμένουν άγνωστα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι προέρχεται από τη Σαουδική Αραβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γ.Σ. βρέθηκε και ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος του επενδυτή. Πλέον θα χρειαστούν 45 ημέρες για να γίνει οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Ο Σταύρος Αδαμίδης θα παραμείνει στην προεδρία για να διαχειριστεί το ζήτημα, ενώ παραιτήθηκαν οι κ.κ. Κώστας Καπετανάκης και Δημήτρης Καψής από τις θέσεις των αντιπροέδρων.
Το προσωρινό Δ.Σ. της ΠΑΕ θα απαρτίζουν τρία μέλη των Supporters, οι κ.κ. Κασνακίδης, Γρυσμπολάκης, Μπουρσιανός και ο Στέλιος Σεραφείδης.

Ο Σταύρος Αδαμίδης μετά το τέλος της Γ.Σ., δήλωσε: «Πρόκειται για μία από τις πιο κρίσιμες ΓΣ στην ιστορία της ΑΕΚ. Έχει γίνει έκκληση εδώ και καιρό σε νέους επενδυτές. Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί έχουν δείξει ενδιαφέρον, αλλά το μόνο ουσιαστικό που υπάρχει προς το παρόν-η διαδικασία δεν είναι κλειστή-είναι αυτή επενδυτή που εκπροσωπεί ο κ. Βλάχος, και το όνομα του οποίου ξέρουμε εγώ, ο κ. Κασνακίδης και ο κ. Νοτιάς. Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες του οικονομικού ελέγχου, ώστε εντός 45 ημερών να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Πρόκειται για ουσιαστική οικονομική οντότητα που θα λύσει το πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει δείξει ενδιαφέρον για το γήπεδο. Παραιτήθηκαν δύο μέλη και το νέο ΔΣ έχει ως μόνη εντολή να ολοκληρώσει εντός 45 ημερών τις διεργασίες. Ξεκαθαρίζω πως δεν μιλάμε αποκλειστικά με τον συγκεκριμένο επενδυτή. Όποιος άλλος θέλει, καλώς να ορίσει. Ο κ. Νοτιάς θα συνδράμει κι ελπίζω ο κόσμος να έρθει μαζικά στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είναι δεύτερη στη βαθμολογία και διεκδικεί τον εγχώριο τίτλο με πάρα πολλές αξιώσεις. Πολλές εταιρείες ζητούν πλήρη εχεμύθεια. Έτσι και ο κ. Βλάχος. Μόλις γίνει ο έλεγχος, θα το πούμε. Πρόκειται περί υπαρκτού προσώπου και περί περίπτωσης που ευελπιστούμε πως θα δώσει λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Ζητήθηκε από το νέο επενδυτή να συνδράμει στην Ερασιτεχνική και την ΠΑΕ και θα απαντήσει στο αίτημα αυτό».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Νίκος Νοτιάς, από την πλευρά του είπε: «Η ΑΕΚ είναι σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση οικονομικά. Κάναμε ό,τι μπορούμε. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα είναι ο κόσμος της. Να έρθουν στο γήπεδο όσοι μπορούν για να δούμε μια καλύτερη μέρα. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ. Ήδη έχω κάνει πάρα πολλά τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε πρώτα ΑΕΚ. Η ομάδα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση κι έχουμε 45 μέρες να βρούμε τη λύση. Γνωρίζω το όνομα του επενδυτή και πως έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Δεν μπορώ να πω το όνομά του. Εγώ δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι ανάλογα με τις προθέσεις του επενδυτή. Μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω την ΑΕΚ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο εκπρόσωπος του υποψηφίου επενδυτή, Γιάννης Βλάχος, ανέφερε: «Παραβρέθηκα στη ΓΣ της ΠΑΕ μεταφέροντας το ζωηρό ενδιαφέρον από επενδυτή που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μέσω της διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο χρόνος δεν έχει ξεκαθαριστεί. Όλες οι πλευρές επιθυμούν να είναι σύντομος για να αποφευχθούν διάφορες εικασίες. Γι’ αυτό υπάρχει απόλυτη εχεμύθεια. Η ΓΣ αποφάσισε μέσα σε 45 μέρες το ΔΣ να έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το δικό μου εντολέα ή και οποιονδήποτε άλλο πιθανό. Ελπίζουμε να υπάρχει αίσιο τέλος για να λυτρωθεί και ο κόσμος της ΑΕΚ. Έχουμε κάνει εδώ και μέρες πολύ ανοικτές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σίγουρα το γήπεδο είναι μεγάλη προτεραιότητα. Ίσως αποτελεί το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επενδυτικής πρότασης. Περιμένουμε την ενημέρωση, τον διαχειριστικό έλεγχο γιατί μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οικονομικά στοιχεία είναι σημαντικά. Εφόσον τα οικονομικά στοιχεία είναι τέτοια και βρεθούν όλες οι παράμετροί που θα ικανοποιούν και οι δύο πλευρές, θα προχωρήσει η συμφωνία. Δεν είναι ώρα να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο συγκεκριμένη εικόνα. Δεν είμαστε μάντεις. Άνθρωπος που δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο δεν θα έκανε το βήμα να εμπλακεί με αυτό. Δεν είναι πάντως μέσα στα γνωστά ονόματα που έχουν εμπλακεί στο χώρο. Είναι ενήμερος και για τις αγωνίες του κόσμου και θέλει να δώσει μία διέξοδο. Πρόκειται για επενδυτική πρόταση όμως».

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

«Σήμερα, την 02/12/2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε η εξ αναβολής από την 01/11/2011 και 15/11/2011 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ και έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω εκκρεμή θέματα αρμοδιότητάς της:

Α. Αποφασίστηκε η εντός σαράντα πέντε (45) ημερών από την παρούσα Γενική Συνέλευση διερεύνηση και αξιολόγηση διατυπωμένης σε αυτήν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιο επενδυτή, καθώς και οιωνδήποτε άλλων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος-προτάσεων τυχόν διατυπωθούν εντός αυτού του χρονικού διαστήματος. Μετά δε την πάροδο αυτού θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση για την αξιολόγηση-έκβασή τους.

Β. Αποφασίστηκε η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:

1. Αδαμίδης Σταύρος του Δημητρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
2. Νοτιάς Νικόλαος του Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος.
3. Κοσμάτος Θεοχάρης – Ευγένιος του Παναγιώτη, Μέλος.
4. Σίμος Βασίλειος του Γεωργίου, Μέλος.
5. Κασνακίδης Αβραάμ του Σάββα, Μέλος.
6. Γρυσμπολάκης Γεώργιος του Εμμανουήλ, Μέλος.
7. Μπρουσιανός Ηλίας του Νικολάου, Μέλος.
8. Μπόβαλης Ηλίας Λουκά, Μέλος.
9. Τόγελος Βασίλειος του Αποστόλου, Μέλος.
10. Σεραφείδης Στυλιανός του Θεοδώρου, Μέλος.

Αποφασίστηκε δε όπως μετά την πάροδο σαράντα πέντε (45) ημερών από την παρούσα συνεδρίαση συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Για την ΠΑΕ ΑΕΚ

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης