Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Mediapart», σύμφωνα με το οποίο η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας σχεδιάζει να επιβάλει συγκεκριμένο αριθμό θέσεων οι οποίες θα μπορούν να καλύπτονται από αθλητές αραβικής και αφρικανικής καταγωγής στις ακαδημίες της κάθε ομάδας.

Με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε το δημοσίευμα η Εθνική Ομοσπονδία της Γαλλίας παρέθεσε σήμερα έκτακτη συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσε την έναρξη εσωτερικής έρευνας για το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργείου Νεολαίας και Άθλησης και ίσως ενός προσώπου καθολικής αποδοχής από τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Η έρευνα θα αποδείξει ότι η υπόθεση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται. Αν δούμε ότι υπάρχουν πράγματα να προσάψουμε σε αυτούς που μας κατηγορούν, θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες», ξεκαθάρισε ο Φερνάντ Ντισοσουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το θέμα τοποθετήθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής των «πετεινών», Λοράν Μπλαν, ο οποίος δήλωσε άγνοια.

«Εδώ και χρόνια το ποδόσφαιρο περιέχει μία μορφή διακρίσεων, που έχουν να κάνουν με αθλητικά και σωματικά κριτήρια. Με εξοργίζει όμως που μου καταλογίζουν διακρίσεις με βάση το χρώμα. Η διαφορετικότητα υπάρχει στο ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε και στους δρόμους».

Το επίμαχο δημοσίευμα ανέφερε ότι οι βασικές αρχές αυτού του προγράμματος συζητήθηκαν σε κλειστή σύσκεψη, στις αρχές του έτους, παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης