Η Δόξα Δράμας πλήρωσε τα… σπασμένα της Τρίπολης, καθώς ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 6-0 τους «μαυραετούς» στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε εξ αναβολής παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Πάντελιτς (2′,61′) και Μιραλάς (52′, 90+3′), οι οποίοι σημείωσαν από δύο τέρματα, ενώ τα άλλα γκολ των Πειραιωτών τα πέτυχαν ο Σικαλιάς (31′) με αυτογκόλ και ο Χαβίτο (87′).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Με αλλαγές στη σύνθεσή του παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας ο Ολυμπιακός. Ο Βαλβέρδε ξεκούρασε κάποιους παίκτες του που έχουν καταπονηθεί από τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη (Τζεμπούρ, Τοροσίδης), δίνοντας φανέλα βασικού στους Πάντελιτς και Χαβίτο (ξεκίνησε ως δεξιός μπακ) για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Μάλιστα ο Σέρβος επιθετικός έπιασε από νωρίς δουλειά, καθώς…71 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο σφύριγμα, με κεφαλιά, αξιοποίησε τη σέντρα του Αμπντούν και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βαλβέρδε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και επισκεπτόταν αρκετά συχνά τα καρέ του Ρόκα, με αποτέλεσμα το δεύτερο γκολ να είναι θέμα χρόνου.

Εν τέλει αυτό ήρθε στο 31’ με τη βοήθεια του Σικαλιά. Πιο συγκεκριμένα ο Χολέμπας (είχε δοκάρι στο 17’) έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Ρόκα προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα βρήκε στα πόδια του αμυντικού των φιλοξενούμενων και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να πιέζει και είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα, ενώ στον αντίποδα η Δόξα απείλησε για μία και μοναδική φορά στο πρώτο μέρος στο 40’, όταν ο Μέγιερι βγήκε νικητής στο τετ α τετ του με τον Καπέλ.

Ίδιο ήταν το σκηνικό του αγώνα και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν ακόμη ένα γρήγορο γκολ.

Σκόρερ αυτν  τη φορά ήταν ο Μιραλάς, ο οποίος στο 52′ μετά από σέντρα του Χαβίτο από τα δεξιά, πρόλαβε τον Ρόκα, που έκανε άστοχη έξοδο και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Παρά το γεγονός ότι είχαν κλειδώσει τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν στριμώξει στα… σκοινιά τη Δόξα, η εστία της οποίας παραβιάστηκε για τέταρτη φορά στο 61’ από τον Πάντελιτς, ο οποίος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το 4-0.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι στη συνέχεια πήρε… διαδικαστικό χαρακτήρα, εντούτοις η ομάδα του Βαλβέρδε δεν έδειξε διάθεση για… χαλάρωση.

Έτσι στο 87′ ο Ολυμπιακός με ένα εξαιρετικό σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0, ενώ το τελικό 6-0 πέτυχε στις καθυστερήσεις ο Μιραλας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Κίτρινες: Λίμα, Αμπουμπακαρί

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χαβίτο, Μαρκάνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (65′ Μοντέστο), Ιμπαγάσα (55′ Ποτουρίδης), Αμντούν (63′ Μόνχε), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Πάντελιτς.

Δόξα Δράμας (Αποστολος Χαραλαμπίδης):
Ρόκα, Τριποτσέρης, Καπέλ, Αραβίδης, Λίμα, Μπριλλάκης, Σικαλιάς (46′ Κανακούδης), Αμπουμπακάρι,. Στεργιανός, Γκαμπόρ (46′ Ρούτσης), Αγγελούδης (63′ Βέρτζος)

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης