Δικαιωμένοι πρέπει να νιώθουν όσοι πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα προσφέρει μια ευρεία νίκη στους φίλους τους απέναντι στην Νόρτζελαντ από τη Δανία. Οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” με 5-0 τους αντιπάλους τους και σε συνδυασμό με τη πρώτη νίκη τους με 2-0 πέρασαν στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ήθελε από την αρχή να επιβάλει το ρυθμό της και να πετύχει ένα γκολ. Αυτό έγινε πραγματικότητα στο 12ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Λέτο από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα και ο Τοροσίδης με πλασέ άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δανοί μετά το 1-0 βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, έχοντας στο 14’ δοκάρι σε προσπάθεια του Λιούντμπεργκ με το κεφάλι.

Αφού η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ ο Ντιόγο ανέλαβε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα. Ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, στο 30’ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σέντρα του Γκαλίτσιου και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. ‘Ενα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του χρόνου για το πρώτο ημίχρονο, ο Γκαλίτσιος με τον Μπελούτσι συνδυάστηκαν άψογα και ο τελευταίος σέρβιρε το 3-0 στον Ντιόγο, ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να το πετύχει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μέχρι που ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Σέρβος φορ του Ολυμπιακού είχε μπει στο παιχνίδι στο 58’ και στο 71’ σημείωσε το 4-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι οι Δανοί από το 57’ έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Νταλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μετά το κόρνερ του Λέτο, ο Κοβάσεβιτς κοντρόλαρε τη μπάλα και με πλασέ την έστειλε για τέταρτη φορά στην εστία του Χάνσεν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε και πάλι ο Κοβάσεβιτς. Ο Λέτο από τα αριστερά έβγαλε τη συρτή μπαλιά και ο Σέρβος με πλασέ την έσπρωξε στα δίχτυα ολοκληρώνοντας τον “ερυθρόλευκο” θρίαμβο.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει έξι τα τέρματά του, αλλά το σουτ του Μενδρινού στο 86’ σταμάτησε στο δοκάρι του Χάνσεν.  

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Άντζας (72’ Τζόρτζεβιτς), Μενδρινός, Τοροσίδης, Λέτο, Μπελούτσι (66’ Όσκαρ), Ντιόγο (58’ Κοβάσεβιτς).

Νόρτζελαντ (Μόρτεν Βίγκχορστ): Χάνσεν, Κιμπέμπε, Κίλντεντοφτ, Λουντμπεργκ, Ρίχτερ, Κάρλσεν (68’ Κρίστενσεν), Μπερνιέ, Στορμ, Νταχ, Ρίχτερ (83’ Χαγκαρα), Πέντερσεν (63’ Φετάι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης