Ο Ολυμπιακός Βόλου αναδείχθηκε νικητής με 2-1 στο ντέρμπι της Θεσσαλίας κόντρα στη Λάρισα, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπρέσκα, ο οποίος έβαλε φαρδιά πλατιά την… υπογραφή του στην επικράτηση των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας.

Ο Σλοβάκος άσος σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του (61′, 63′), βοηθώντας την έτσι να «αποδράσει» με το τρίποντο από το «AEL FC Arena» και να πιάσει στην πέμπτη θέση τον Εργοτέλη και την Καβάλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα η Λάρισα, η οποία μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (74′) του Μετίν, μετά τη σημερινή της ήττα, είδε την υπόθεση-παραμονή στην κατηγορία, να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Το ματς είχε όλα τα στοιχεία του θεσσαλικού ντέρμπι μέσα στο γήπεδο, όμως είχε και ένταση στις εξέδρες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να διακοπεί για ένα πεντάλεπτο το παιχνίδι γύρω στο 10′, καθώς ομάδα οπαδών βρέθηκε πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, με αφορμή ένα πανό.

Η Λάρισα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα και είχε στιγμές που πλησίασε το γκολ, όπως το σουτ του Ρομέου στο 6′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Γιακούποβιτς, ή το σουτ του Μετίν στο 19′, που εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον «ερυθρόλευκο» τερματοφύλακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τις μεγάλες ευκαιρίες τις είχαν οι φιλοξενούμενοι. Πρώτα στο 27′, όταν σε γύρισμα του Μπρέσκα, ο Νταμπίζας με προβολή την τελευταία στιγμή έκοψε πριν η μπάλα φτάσει στον Μαρτίν, που ήταν έτοιμος να τη στείλει στα δίχτυα, και στη συνέχεια στο 34′, όταν πάλι ο Μπρέσκα γύρισε προς τον Μόνχε κι αυτός προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ. Και είχαν κι ένα γκολ που δεν μέτρησε στο 45′, επειδή ο Ούμπιντες υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ.

Το ματς πήρε συναρπαστική τροπή στο β’ ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μέσα σε τρία λεπτά να κάνουν το 0-2, με δράστη και στις δύο περιπτώσεις τον Μπρέσκα, ο οποίος πρώτα στο 60′ (από θέση οφ-σάιντ) εκμεταλλεύθηκε την άστοχη έξοδο του Τσοντοφάλσκι και σε κενή εστία έκανε το 1-0 και αμέσως μετά στο 63′, όταν έφυγε μόνος μπροστά και με ιδανικό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Η Λάρισα μπήκε εκ νέου στο ματς, καθώς στο 74′, που κέρδισε ο Βενετίδης από τον Ούμπιντες και εκτέλεσε εύστοχα ο Μετίν.

Οι γηπεδούχοι ωστόσο στη συνέχεια δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο. Οι φιλοξενούμενοι με σωστή αμυντική τακτική κράτησαν τον κίνδυνο μακριά από την εστία τους και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι, η οποία τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα… Ευρώπης. 

Κίτρινες: Βενετίδης, Αμπουμπακάρι, Κολοβέτσιος, Ρομέου, Μελίσσης, Ρέντζας – Μπρέσκα, Καπετάνος, Σανκαρέ, Μαρτίν, Ούμπιντες, Αλβάρεζ

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σίμιτς (46′ Κούλιτς), Αμπουμπακάρι (70′ Ρέντζας), Μετίν, Ρομέου, Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Μπλάζεκ.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος (80′ Ρόκας), Ούμπιντες, Μπρέσκα (75′ Τομάς), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν (91′ Ροντρίγκες), Ζέλεσι, Μόνχε, Αλβάρεζ.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Σάκης Τσιώλης: «Μια ακόμη σημαντική νίκη και με αυτή τη νίκη πετυχαίνουμε τον πρώτο μας στόχο, που είναι η παραμονή. Είμαστε στην πέμπτη θέση και αν αναλογιστούμε ότι υπάρχει και το Κύπελλο, ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου μπορεί να αγγίξει το ευρωπαϊκό όνειρο. Με την απόδοση μας τη δικαιούμαστε. Αγωνιστικά πιστεύω ότι ήταν ένα παιχνίδι με πάθος και ρυθμό, που είχε ταχύτητα αλλά όχι και ποιότητα και αυτό ήταν λογικό, μιας και μιλάμε για ένα παιχνίδι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Προσπάθεια και από τις 2 ομάδες. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για μένα και αλλιώς φανταζόμουν την είσοδό μου στο ARENA. Αυτό που θέλω να πω μέσα από την καρδιά μου – κι αυτό το καταδεικνύουν τα σπασμένα μου πλευρά για την ΑΕΛ- είναι ότι πλέον υπάρχουν 24 διαθέσιμοι βαθμοί για την ομάδα και θέλω να ελπίζω ότι η ΑΕΛ θα πάρει τους 15 βαθμούς και θα παραμείνει στην κατηγορία. Να ξέρετε ότι θα είμαι και εγώ ένας από αυτούς που θα πανηγυρίσουν την παραμονή της. Το γεγονός ότι το πρώτο μέρος ήταν 0-0 υποχρέωσε την ΑΕΛ να βγει κι άλλο μπροστά. Εμείς βρήκαμε τους χώρους μιας και έχουμε μάθει να παίζουμε στις αντεπιθέσεις και σίγουρα το πρώτο γκολ μας έδωσε άλλον αέρα».

Νίκος Κωστένογλου: «Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και είχαμε τη δυνατότητα να προηγηθούμε με ένα πέναλτι που δεν δόθηκε και θεωρώ ότι ήταν καθαρό. Στην επανάληψη κάναμε πιο πιεστική την ομάδα μας, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο όμως με ενημέρωσαν ήταν οφσάιντ και σε μία ακόμη αντεπίθεση δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Θεωρώ ότι σε αυτές τις λεπτομέρειες κρίθηκε το παιχνίδι. Εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, μειώσαμε προς στιγμήν αλλά στη συνέχεια δεν καταφέραμε να φτάσουμε στην ισοφάριση. Είμαστε σίγουρα σε δύσκολη θέση, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Οι στιγμές είναι δύσκολες έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη εβδομάδα, αλλά εγώ από αύριο κιόλας θα πρέπει να προσπαθήσω να ανυψώσω τους παίκτες μου, για να καταφέρουμε να παλέψουμε όλα τα ματς.

Πριν το παιχνίδι και με δεδομένη την βαθμολογία ο Ολυμπιακός φαινόταν να είναι μία καλύτερη ομάδα από μας. Στο παιχνίδι όμως δεν θεωρώ ότι έκανε τις ευκαιρίες για να μας κερδίσει. Θεωρώ ότι αν μας δινόταν το πέναλτι και περνούσαμε εμείς μπροστά στο σκορ η εικόνα του παιχνιδιού θα ήταν διαφορετική. Αν και δεν  μπορώ να έχω ιδία άποψη, όπως με ενημέρωσαν ήταν ένα καθαρό γκολ. Όμως είναι διαφορετικό να είναι το παιχνίδι στο 0-0 και να μην σου δίνουν το καθαρό πέναλτι, για να έχεις την ελπίδα να περάσεις μπροστά στο σκορ. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά από αύριο κιόλας θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να παλέψουμε όλα τα ματς. Πρέπει να παλέψουμε όλα τα παιχνίδι, ως και το τελευταίο μας, για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης