Λαζαρίδης: «Όπως στα προκριματικά...»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 12:26
Λαζαρίδης: «Όπως στα προκριματικά...»
Η μεγάλη ώρα για το ελληνικό τένις με αμαξίδιο έφθασε. Υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Κόντου, η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γιώργο Λαζαρίδη, Στέφανο Διαμαντή και Επαμεινώνδα Σταμάτη, θα επιδιώξει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική φάση του BNP Paribas World Team Cup, στην οποία προκρίθηκε ως πρώτη από την προκριματική φάση (ευρωπαϊκή ζώνη).

Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια από 20 έως 26 Μαΐου και στο 2ο γκρουπ, εκτός από την Ελλάδα, μετέχουν Νιγηρία, Καναδάς (κατέκτησαν την πρώτη θέση των προκριματικών σε Αφρική και Αμερική αντίστοιχα), Βέλγιο, Ισπανία, Σρι Λάνκα, Γερμανία, Ιταλία, Αυστραλία, Ισραήλ, Κροατία και η Τουρκία ως διοργανώτρια.

«Στο γκρουπ μας μετέχουν καλές ομάδες. Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο είναι χώρες με πολύ καλούς παίκτες και με μεγάλη παράδοση στο άθλημα. Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορούμε να πετύχουμε. Το ζητούμενο για εμάς είναι να παίξουμε με το ίδιο πάθος που παρουσιαστήκαμε και στην προκριματική φάση. Αν το αγωνιστικό μας επίπεδο είναι το ίδιο υψηλό, τότε θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Το γεγονός ότι διαθέτουμε ένα καλό σύνολο, μια καλή ομάδα, μας κάνει να αισιοδοξούμε» είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της ελληνικής ομάδας την τελευταία διετία:

«Πριν από 1-2 χρόνια δεν υπήρχε η ομάδα αυτή. Πλέον έχουμε δυναμώσει αρκετά, όπως αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά, πέρυσι, βγήκαμε τρίτοι στην προκριματική φάση και εφέτος κατακτήσαμε την κορυφή μεταξύ 10 χωρών. Η πορεία αυτή δείχνει τη δυναμική που έχει η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία είναι ικανή για τα πάντα».

Σχετικά με την προετοιμασία είπε ότι «κάναμε προπονήσεις για δύο Σαββατοκύριακα στον Γέρακα, ενώ στη συνέχεια, με δικά μας έξοδα, ταξιδέψαμε με τον Στέφανο Διαμαντή στην Τουρκία, όπου συμμετείχαμε σε δύο τουρνουά. Στο διπλό φτάσαμε στον τελικό, ενώ και στο μονό φτάσαμε αρκετά ψηλά στην κατάταξη». Όσο για μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου επεσήμανε ότι «αν το επιτρέψουν τα οικονομικά μας, τότε θα λάβουμε μέρος σε κάποια τουρνουά. Αν μπορούσαμε να λάβουμε μέρος σε 10-13 τουρνουά μέσα στη χρονιά, θα ήμασταν σίγουρα πιο ανταγωνιστικοί και το επίπεδό μας θα ήταν σαφώς πιο υψηλό».

Να σημειωθεί ότι η τελική φάση του BNP Paribas World Team Cup θα πραγματοποιηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας για δεύτερη φορά την τελευταία τετραετία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, 13:20