Νίκη που φέρει… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Leto πέτυχε σήμερα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην πρεμιέρα της Super League επικράτησε με 3-0 του Εργοτέλη στο «Παγκρήτιο».

Ο Αργεντινός άσος των «πρασίνων» βρήκε δύο φορές δίχτυα (40’ και 90’), ενώ το σκορ για το «τριφύλλι» είχε ανοίξει μόλις στο 9’ ο Cisse.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ομάδα του Henk Ten Cate, μπήκε ψυχωμένα στα παιχνίδι, με στόχο να «καθαρίσει» τη νίκη. Το χρωστούσε άλλωστε στους οπαδούς του, (που αρκετοί τον ακολούθησαν στην Κρήτη), μετά την ήττα από την Athletico.
Στο 9’ το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με τον Cisse, ο οποίος με το… καλησπέρα βρήκε δίχτυα στην Super League, με ένα πανέμορφο γκολ. 

Ο Γιώργος Καραγκούνης εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ από τον άξονα, βρίσκοντας τον Γάλλο επιθετικό, ο οποίος με προβολή από κοντά, έκανε το 1-0.

Μετά το τέρμα που δέχτηκε η ομάδα του Καραγεωργίου ανοίχτηκε για να πετύχει το σκορ της ισοφάρισης, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βρουν περισσότερους ανοιχτούς χώρους και ελέγχοντας το κέντρο, επικράτησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 15’ μάλιστα ο Cisse λίγο έλειψε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία των γηπεδούχων, ωστόσο δε «σημάδεψε» σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει άουτ.

Στο 38’ ο Εργοτέλης, ο οποίος είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, είχε σημαντική ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, καθώς η μπάλα μετά από κεφαλιά του Beto τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Galinovic.

Στη συνέχεια ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε για ακόμη μία φορά, καθώς αφού δεν κατάφερε, με τη μια ευκαιρία που είχε να ισοφαρίσει η ομάδα της Κρήτης, δέχτηκε και δεύτερο γκολ.

Στο 40’ ο Leto, ο οποίος είχε σκοράρει και στο παιχνίδι με την Atletico με ωραίο σουτ έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» έτσι τη νίκη των «πρασίνων».

Στην επανάληψη η ομάδα του Ten Cate δεν άφησε τον Εργοτέλη να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Galinovic.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ξαναπήρε τα ηνία και κατάφερε να πετύχει και ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Leto και πάλι, o οποίος με ωραίο πλάσε έκανε το τελικό 3-0.

To μοναδικό «μελανό» σημείο της νίκης του Παναθηναϊκού είναι ο τραυματισμός του Γιώργου Καραγκούνη στο 80’, ο οποίος τον ανάγκασε να ζητήσει αμέσως αλλαγή.

Κίτρινες: Leto, Simao
 
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Posza, Wisio, Hieblinger, Shashiashvili, Γιαλούσης (70′ Ρουμπάκης), Romano, Beto, Junior, Cesnauskis, Ορφανός (54′ Verpakovskis), Budimir.

Παναθηναϊκός (Henk Ten Cate): Galinovic, Δάρλας, Sarieggi, Βύντρα, Bjarsmyr, Σαλπιγγίδης (72′ Gabriel), Gilberto, Καραγκούνης (80′ Νίνης), Leto, Χριστοδουλόπουλος (59′ Simao), Cisse.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
 
Djbril Cisse: «Ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά και να πάρουμε το «τρίποντο» Σε μερικά παιχνίδια δεν βρήκα δίχτυα. Ήθελα χρόνο να δεθώ με τους συμπαίκτες μου. Είμαι χαρούμενος που σκόραρα αλλά πάνω από όλα μετράει η νίκη της ομάδας κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο και σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Ξέρω τι θα πει θαύμα. Έχω σπάσει δύο φορές το πόδι μου και ακόμα παίζω ποδόσφαιρο. Στον τελικό του Champions League με την Liverpool χάναμε 3-0 και τελικά πήραμε το τρόπαιο. Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Θα πάμε στην Μαδρίτη για να παλέψουμε. Έχουμε τις πιθανότητες μας».
 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης