Πλούσιος σε γκολ και συγκινήσεις ήταν ο αγώνας της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Γερμανίας στην Τρίπολη, όπου η ομάδα μας, παρά την προσπάθειά της, γνώρισε την ήττα με 5-4 από τα «πάντσερ», για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013.

Δήμιος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν ο εκπληκτικός Μλάπα, ο οποίος πέτυχε χατ- τρικ, σκοράροντας μάλιστα το νικητήριο γκολ για την ομάδα του στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη πήρε προβάδισμα στο 22’ με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πέτσου.

Η απάντηση των «πάντσερ», ωστόσο, ήρθε άμεσα από τον Μλάπα, ο οποίος ισοφάρισε στο 22’, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 45’ έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά στη Γερμανία.

Οι δύο ομάδες, όμως, πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 2-2, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Φορτούνης έφερε το παιχνίδι και πάλι στα ίσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε προβάδισμα με 3-2 στο 56’ με σουτ του Εσβάιν από πλάγια θέση, εντούτοις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πέτσος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 3-3.

Τα γκολ συνεχίστηκαν να πέφτουν βροχή στην Τρίπολη, με τη Γερμανία να κάνει το 4-3 με κεφαλιά του Μπελ στο 87′.

Στο 90′ η Ελπίδων έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Φορτούνης για αντιαθλητικό φάουλ στον Χέρμαν.

Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα, η ομάδα μας ισοφάρισε στο 93′ με τον Βλαχοδήμο, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ο Μλάπα «χτύπησε» για τρίτη φορά, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ελλάδα: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης, Κατσικάς, Λαγός, Γκέντσογλου (88′ Μαρουκάκης), Μαυρίας (78′ Μητρόπουλος), Φορτούνης, Γιάννου, Πέτσος, Φετφατζίδης (74′ Βλαχοδήμος).

Γερμανία: Τραπ (46′ Μπάουμαν), Γιάντσκε, Μπελ, Γκιντογκάν, Χόλτμπι, Μλάπα, Λάιτνερ (58′ Χέρμαν), Εσβάιν, Γιούνγκ, Νόιμαν, Μπάιστερ (69′ Φουνκ).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης