«Προτεραιότητά μου η σωτηρία της ΑΕΚ»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 20:53
«Προτεραιότητά μου η σωτηρία της ΑΕΚ»
«Σφίγγα» αποδείχθηκε για το μέλλον του στην ΑΕΚ ο Έβαλντ Λίνεν σε σημερινή συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η σωτηρία της «Ενωσης».

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

«Συνήθως δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες όταν ελέγχουμε καλύτερα το παιχνίδι, δηλαδή όταν κερδίζουμε νωρίς τη μπάλα και γι” αυτό πρέπει να παίζουν κοντά οι τρεις γραμμές μας. Πρέπει να εκπλήξουμε τον αντίπαλο, με το να κερδίζουμε τη μπάλα και να παίζουμε γρήγορα στο κέντρο κι αυτό είναι κάτι που δεν το κάνουμε συνήθως στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το ενδεχόμενο να βρεθούν για πρώτη φορά μαζί στην ενδεκάδα οι Ανάκογλου και Γκερέϊρο: «Φυσικά είναι πιθανό να παίξουν μαζί. Εξαρτάται απ” τον τρόπο που θα γίνει. Αυτή τη στιγμή το θέμα μας δεν είναι να είμαστε περισσότερο επιθετικοί. Το θέμα είναι να παίρνουμε νίκες.

Δεν είναι η στιγμή να λέμε πως θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, ή πως θα αγωνιστούμε περισσότερο επιθετικά. Πρέπει να αποφεύγουμε να δεχτούμε γκολ και να δούμε πως θα καταφέρνουμε να σκοράρουμε ένα ή δύο γκολ. Γι” αυτό και είναι πιθανόν να παίξουν μαζί στην ενδεκάδα, αλλά το σημαντικό είναι να ελέγξουμε καλύτερα το παιχνίδι, να παλέψουμε, να τα δώσουμε όλα και να μην σκεφτόμαστε τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των παικτών. Ο Ανάκογλου φυσικά και είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά είναι σημαντικό να βάζει σωστά το σώμα του για να βοηθάει και αμυντικά την ομάδα».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι πολύ δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, η ομάδα μας μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ίσως δε θα δημιουργεί πάντα πολλές ευκαιρίες, ή ακόμα και ενδεχομένως να χάνει τη μπάλα, αλλά θα επαναλάβω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζουμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα, πως θα έχουμε τον έλεγχο κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν μπούμε στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία, όλα είναι πιθανά, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πρόκειται για μια απ” τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος.

Για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος του πρωταθλήματος: «Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην ομάδα και γι” αυτό συγκεντρωνόμαστε και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να «σώσουμε» την κατηγορία, αλλά φυσικά όλοι ελπίζουμε να επιτευχθεί και ο άλλος στόχος που είναι να βρεθούν χρήματα για να συνεχίσουμε όλοι, μαζί με τους υπαλλήλους και την επόμενη σεζόν».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013, 21:05