Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μετά την ήττα με 11-10 στην παράταση από την Ισπανία.

Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κική Λιόση, με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, εξέφρασε την άποψη ότι έκλεισε ο κύκλος αυτής της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξη ότι το πόλο θα φέρει σύντομα κι άλλες επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό.

«Ο κύκλος αυτής της ομάδας έκλεισε. Ένας κύκλος θριαμβευτικός για την υδατοσφαίριση και τον ελληνικό αθλητισμό. Όμως, όταν μία πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στη γυναικεία υδατοσφαίριση και το μέλλον είναι σπουδαίο. Αυτό που χρειάζεται είναι δουλειά και αυτοσυγκράτηση» τόνισε η έμπειρη περιφερειακός και συνέχισε: «Δεν θα ήθελα να πω περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να γυρίσουμε στην Ελλάδα, να μιλήσουμε με τις ομάδες μας και να δούμε ποιο θα είναι το αύριο αυτής της ομάδας. Ένα όμως μπορώ να πω με σιγουριά και αυτό είναι πως το ελληνικό πόλο θα φέρει, σύντομα, και πάλι επιτυχίες στον ελληνικό αθλητισμό».

Παράλληλα, η Λιόση αναφέρθηκε και στον προημιτελικό με την Ισπανία, στον οποίο η πρωταθλήτρια κόσμου έχασε το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας ότι η Εθνική δεν ξεπέρασε το άγχος της πρόκρισης: «Δυστυχώς, αποκλειστήκαμε, γιατί το άγχος του πρέπει, το άγχος της πρόκρισης, ήταν αυτό που δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε. Ήμασταν το φαβορί, προερχόμενοι από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κίνα, και έπρεπε να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το “έπρεπε” ήταν αυτό που έφερε το άγχος. Πάντως, όσον αφορά στο παιχνίδι της Παρασκευής κόντρα στην Ισπανία, οι αντίπαλοί μας παρουσιάστηκαν καλύτεροι και, σε συνδυασμό με το άγχος, αυτό ήταν καθοριστικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης