Η πρώτη προσθήκη της Λίβερπουλ στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι πλέον γεγονός.

Οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν την Τετάρτη την απόκτηση του Ντάνιελ Στάριτζ, που υπέγραψε «μακροχρόνιο» συμβόλαιο με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Άγγλος διεθνής επιθετικός τόνισε: «Ο Μπρένταν Ρότζερς μου είπε ότι με βλέπει εδώ για πολύ καιρό και εγώ βλέπω τον εαυτό που εδώ για πολύ καιρό.

Δεν υπέγραψα για να παίξω 1-2 χρόνια και μετά να φύγω. Υπέγραψα για να μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο. Η Λίβερπουλ είναι τεράστιο κλαμπ -για μένα το μεγαλύτερο- με οπαδούς και παίκτες που είναι εκπληκτικοί».

Ο 23χρονος στράικερ άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία το 2008 κατέκτησε το Κύπελλο Νέων της Αγγλίας, όντας πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα χρόνο αργότερα αποκτήθηκε από την Τσέλσι, με τη φανέλα της οποίας πέτυχε 24 τέρματα στο διάστημα της παραμονής του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Έχοντας σημειώσει 21 γκολ σε 34 συμμετοχές στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Αγγλίας, ο Στάριτζ έκανε ντεμπούτο στο «μεγάλο» αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε ηλικία 22 ετών, καθώς ο Φάμπιο Καπέλο τον χρησιμοποίησε στο φιλικό του Νοεμβρίου του 2011 με τη Σουηδία.

Από τότε ο Στάριτζ έχει αγωνιστεί άλλες τρεις φορές στα «τρία λιοντάρια», ενώ το περασμένο καλοκαίρι σημείωσε δύο γκολ με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης