Τις δικές του εξηγήσεις για την παρουσία του στην προεδρία της ΓΗΠΕΛ, έδωσε, μέσω ανακοίνωσή του ο Σωτήρης Λουμίδης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το λόγο της παραίτησής του από το ΔΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η παραίτηση μου από Μέλος του Δ.Σ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ καθώς και από Πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ, προκάλεσε, από μερίδα των ΜΜΕ, σχόλια, χαρακτηρίζοντάς την ως προσχεδιασμένη και μάλιστα -ως κίνηση ενός «ανθρώπου του Βαρδινογιάννη», όπως γράφτηκε- προσανατολισμένη στο να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε διοίκηση Πρωτοδικείου.

Δεδομένου ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο ΔΣ, δεν είχα την ευκαιρία να δώσω εκτενή στοιχεία τόσο για τον διορισμό μου ως Πρόεδρος της ΓΗΠΕΛ όσο και για τις ερωτήσεις και αμφιβολίες που εγείρονται σχετικά με το θέμα αυτό, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τα ακόλουθα, απευθυνόμενος κυρίως στους φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, οι οποίοι οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια:

Χωρίς καμία δόση μομφής προς τους δημοσιογράφους και ορισμένη μερίδα φιλάθλων, οι οποίοι για δικούς τους λόγους κατατάσσουν τον οποιονδήποτε, σε «στρατόπεδα» (Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Γιαννακόπουλου ή Πατέρα), θα ήθελα να δηλώσω ότι υπάρχουν και φίλαθλοι οι οποίοι είναι απλά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ και μόνον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ και δεν έχουν ανάγκη και εξάρτηση από κανένα πρόσωπο. Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τα διοικητικά της ΠΑΕ αξίζουν τον απόλυτο σεβασμό μου. Ανήκοντας όμως ως μέλος στην οικογένεια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ από το 1962, ενεργώ κατά την κρίση μου και αποκλειστικά για τα συμφέροντα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με την εμπλοκή μου στη διοίκηση της ΓΗΠΕΛ, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι, τον Νοέμβριο του 2011, μετά την παραίτηση του κ.Βαρδινογιάννη και των άλλων μελών του Δ.Σ της ΓΗΠΕΛ, η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι ήταν αδρανής, συνέχιζε να έχει τυπικές υποχρεώσεις, φοροτεχνικής φύσης (υπογραφή ισολογισμού, δηλώσεις ΦΠΑ), όπου χωρίς την ολοκλήρωση αυτών δεν ήταν δυνατόν να συνταχθεί ενιαίος ισολογισμός της ΠΑΕ.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, έπρεπε να συμπληρωθεί το Δ.Σ και να ορισθεί Πρόεδρος, με αρμοδιότητα να υπογράψει τυπικά τις καταστάσεις. Επειδή η ΓΗΠΕΛ ήταν αδρανής και επαναλαμβάνω ότι το θέμα ήταν τυπικό, μου πρότειναν την θέση του Προέδρου, προκειμένου να μπορέσει η ΠΑΕ να υποβάλει – ως όφειλε – ενοποιημένο ισολογισμό. Θεώρησα ότι εξυπηρετώ τα συμφέροντα της ΠΑΕ, όταν μάλιστα διαπίστωσα και προσωπικά ότι η ΓΗΠΕΛ είναι αδρανής, και δέχτηκα να βοηθήσω.

Να σημειώσω δε ότι οι εκκρεμότητες, οι οποίες έχουν αναφερθεί στα ΜΜΕ, προς τον Δήμο Αθηναίων, δεν υφίστανται αφού ο Δήμος δεν έχει εγείρει καμία αξίωση προς την ΠΑΕ. Αντιθέτως, η ΠΑΕ ζητάει αποζημίωση και ποινικές ρήτρες από τον Δήμο Αθηναίων. Εξυπακούεται επιπλέον ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με την εταιρεία Μπάμπης Βωβός.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι όλοι οι μέτοχοι προσωπικά ή μέσω των εκπροσώπων τους, είχαν πλήρη ενημέρωση για τις συμβάσεις και το έργο.

Για το μόνο ζήτημα για το οποίο νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στους φιλάθλους του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι για το ότι δεν κατάφερα να προσφέρω περισσότερα ίσως γιατί δεν είχα τις ικανότητες ή ακόμη γιατί ίσως ο χώρος αυτός του παραγοντισμού δεν με χωράει και δεν με αντιπροσωπεύει.

Θα παραμείνω πιστός ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και εύχομαι η ομάδα μας να βρει τις ισορροπίες και να επιστρέψει εκεί που η ιστορία της το επιβάλει».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης