«Μεγάλο αντίπαλο» χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό, Δημήτρης Ιτούδης, ενόψει του αυριανού τελικού του Κυπέλλου στο Ελληνικό (18:30).

Το ντέρμπι «αιωνίων» για το β΄ γύρο της Α1 στο ΣΕΦ αποτέλεσε μάθημα για τον Παναθηναϊκό, όπως εξήγησε ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος  έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του «τριφυλλιού», για το γεγονός ότι κατάφεραν να φτάσουν σε έναν ακόμη τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παίζουμε με έναν μεγάλο αντίπαλο, τον οποίο αντιμετωπίσαμε πρόσφατα. Έχουμε παρακολουθήσει τους αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός από τότε ως σήμερα και στην Ευρωλίγκα και στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει γίνει ανάλυση. Τα σημεία στα οποία έχουμε επιμείνει είναι συγκεκριμένα και δεδομένα. Στο τελευταίο παιχνίδι στο στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα και δύο ή τρεις επιστροφές στη διάρκειά του.

Δεν είναι αρκετό όμως αυτό. Νομίζω ότι μάθαμε αρκετά από αυτό το παιχνίδι. Φυσικά είναι τελείως διαφορετικής φυσιογνωμίας εκείνος ο αγώνας εν συγκρίσει με αυτόν, αφού τώρα κρίνεται ένας τίτλος,» ήταν τα πρώτα λόγια του Ιτούδη που παραδέχτηκε:

«Αυτό που μας προβλημάτισε τις προηγούμενες ημέρες ήταν η διάρκεια και η ποιότητα της προπόνησης ακριβώς εξαιτίας των τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε, όμως ήταν ενθαρρυντικό ότι στη χθεσινή προπόνηση ήταν παρόντες όλοι οι παίκτες, ενώ ο Ίαν Βουγιούκας αγωνίστηκε και απέναντι στο Μαρούσι δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε στον αστράγαλό τους. Χθες λοιπόν είχαμε μία προπόνηση με όλους τους παίκτες και έχουμε και τη σημερινή, στην οποία θεωρώ ότι και πάλι θα είναι όλοι οι παίκτες παρόντες, συμπεριλαμβανομένων των Μπατίστ, Περπέρογλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιφορτισμένος πάντα με το σκάουτινγκ του αντιπάλου, ο βοηθός του Ομπράντοβιτς ανέλυσε εν συνεχεία το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό είναι αυτά της πίεσης σε όλο το γήπεδο, ένα σημαντικό κομμάτι που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αμυντικά. Επίσης, τρέχει αρκετά στο ανοιχτό γήπεδο μετά από καταστάσεις που βγάζει μέσα είτε από πιεστική άμυνα, είτε αμυντικό ριμπάουντ.

Περιμένουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε και άμυνα ζώνης, θέλει έτσι κι αλλιώς να κάνει ματς απ καταστάσεις μετά από άουτ. Για να μην αναφερθώ ατομικά σε παίκτες, οι δημιουργίες και συνεργασίες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρες, ποια είναι τα ζευγάρια το πως τρέχουν κάποια συστήματα και για ποιο λόγο τα τρέχουν».

Στον Παναθηναϊκό πάντως δεν ξεκίνησαν χθες την προετοιμασία τους για τον πρώτο τελικό της σεζόν. «Εμείς δεν το κρύβω ότι είχαμε αρχίζει να ετοιμαζόμαστε για το συγκεκριμένο παιχνίδι και πριν από το Μαρούσι, χωρίς να υποτιμούμε το Μαρούσι και την προσπάθεια που κάνει σε καμία περίπτωση. Η συγκέντρωσή μας στο θέμα συνεργασιών και της άμυνας ήταν στο παιχνίδι του τελικού. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μου και να κερδίσει ο καλύτερος και φυσικά να κυλήσουν όλα ομαλά,» ευχήθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης