Το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, Άντι Μάρεϊ, έδωσε συνέντευξη στην «Daily Mail», αναφέροντας το λανθασμένο επίπεδο εκμάθησης τένις που κυριαρχεί στη Βρετανία, δίνοντας σαν παράδειγμα την τακτική που ακολουθούν στην Ισπανία:

«Το ξέρετε ότι στην Ισπανία στα δεκαοχτώ, σταματούν να πληρώνουν; Από εκεί και μετά, δεν παίρνεις τίποτα, παρά μόνο όσα κερδίζεις μόνος σου. Εμείς εδώ επιδοτούμε αθλητές ως τα είκοσι επτά και είκοσι οκτώ τους χρόνια, ενώ στο πιο επιτυχημένο κράτος στον κόσμο αναφορικά με το τένις, ουσιαστικά τα βγάζουν πέρα μόνοι τους. Ίσως αυτό παίζει ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν πήγα στην Ισπανία, από τον πρώτο ως τον τελευταίο παίκτη, όλοι μαθαίναμε το ίδιο πράγμα και όλοι είχαμε τις ίδιες δοκιμασίες. Έχουν μία συγκεκριμένη δομή και την τηρούν. Στα δικά μας προπονητικά κέντρα έχουμε προπονητές δέκα διαφορετικών εθνικοτήτων και όλοι έχουν διαφορετική τακτική. Αν δεν έχουμε αποτελέσματα άμεσα, πανικοβαλλόμαστε κι αλλάζουμε τακτική. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση στην τακτική μας και καμία αποφασιστικότητα, καμία ταυτότητα ούτε επιμονή στο πώς να διδάξεις τένις και κάπως έτσι δεν υπάρχει βρετανικό στυλ τένις».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης