Βαριά ήττα με 3-0 από τη Μάριμπορ γνώρισε ο Παναθηναϊκός στη Σλοβενία. Οι «πράσινοι» που… ποτέ δεν παρουσιάστηκαν στο γήπεδο γνώρισαν την ήττα με «κάτω τα χέρια» από τους πρωταθλητές Σλοβενίας και ξεκίνησαν με τον χειρότερο τρόπο την προσπάθειά τους στους ομίλους του Europa League. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Σπυρόπουλος. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μπέριτς (25′), Ιμπραΐμι (62′) και Ταβάρες (88′ πεν.).

Σε ένα παιχνίδι που θα θέλει να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ασύνδετος, με κενά, χωρίς όρεξη και πάθος και γνώρισε τον διασυρμό από τους Σλοβένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από ένα δεκάλεπτο, όπου η Μάριμπορ πίεσε, χωρίς να κάνει ευκαιρία, ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 12’. Από τη σέντρα του Βύντρα, ο Κουίνσι δεν κατάφερε να σουτάρει και ο Κατσουράνης, που έγινε αποδέκτης της μπάλας δεν μπόρεσε να σκοράρει. Λίγα λεπτά μετά ο Κατσουράνης επιχείρησε νέο σουτ, ωστόσο ο Χαντάνοβιτς δεν ανησύχησε.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ στο 25’. Από το λάθος του Βελάσκες, ο Μπέριτς με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη και πέτυχε το 1-0. Από εκεί και πέρα, η Μάριμπορ έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου διατήρησε το υπέρ της 1-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Μάριμπορ είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ξανά. Πέντε Σλοβένοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τρεις του Παναθηναϊκού, ο Μπέριτς ήταν τελικός αποδέκτης, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Καρνέζη που έκανε σωτήρια επέμβαση στο 53’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο λεπτά μετά ο Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς και στη συνέχεια το σουτ του Ζέκα ήταν απελπιστικά άστοχο. Στο 62’ η Μάριμπορ σκόραρε για δεύτερη φορά. Από το λάθος του Κουίνσι στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι έφτασαν με άνεση στην περιοχή κι ο Ιμπραΐμι με δυνατό σουτ άφησε «άγαλμα» τον Καρνέζη (2-0). Το «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε στο 88΄ με το εύστοχο πέναλτι του Ταβάρες. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σπυρόπουλος.

Για τους Σλοβένους ήταν το πρώτο «τρίποντο» στην φάση ομίλων, καθώς στην προηγούμενη παρουσία τους ηττήθηκαν πέντε φορές, ενώ είχαν και μία ισοπαλία!

Μάριμπορ – Παναθηναϊκός 3-0 (ANT-1)

Γκολ: 25′ Μπέριτς, 62′ Ιμπραΐμι, 88′ πεν. Ταβάρες

Κίτρινες κάρτες: Ιμπραΐμι, Μπέριτς – Βιτόλο, Σπυρόπουλος, Βελάσκες

Κόκκινες κάρτες:
90′ Σπυρόπουλος

Μάριμπορ:
Χαντάνοβιτς, Μέζακ, Πότοκαρ (81′ Βίντοβιτς), Ραΐτσεβιτς, Μίλετς, Μέζγκα (85′ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Τσιβγιάνοβιτς, Μέρτελ, Ταβάρες (90′ Φιλίποβιτς), Μπέριτς.

Παναθηναϊκός:
Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζεκά, Κατσουράνης, Σισοκό, Κουΐνσι (75′ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος (56′ Φορναρόλι).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης