«Μας βλέπουν σαν ομαδούλα αλλά θα σηκωθούμε»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 22:21
«Μας βλέπουν σαν ομαδούλα αλλά θα σηκωθούμε»
Ο Νίκος Κωστένογλου στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον ισόπαλο αγώνα (1-1) της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, ανέφερε ότι «οι αντίπαλοι μας βλέπουν σαν ομαδούλα», ενώ δεν παρέβλεψε να επισημάνει το πόσο καθοριστική ήταν η αποβολή του Μανωλά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της «Ένωσης»:


Σας είδαμε να φεύγετε εκνευρισμένος από το γήπεδο στο τέλος του αγώνα, ο λόγος ήταν προφανώς το αποτέλεσμα. Θέλετε να μας αναλύσετε το παιχνίδι;

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για τον αντίπαλο. Θα μας έδινε χώρο, θα ήθελε να παίξει με αντεπιθέσεις. Κάναμε, πιστεύω, το καλύτερο πρώτο μας ημίχρονο. Χάσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να κάνουμε 2 και 3 γκολ. Κάναμε το 1-0, περίμενα ότι θα βάλουμε κι άλλα γκολ. Ήρθε όμως αναπάντεχα η κόκκινη και άλλαξε τα πάντα. Θα μπορούσαμε να το είχαμε τελειώσει γρήγορα. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, μέχρι την αποβολή, όταν και ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έκαναν ό,τι ακριβώς είχαμε δουλέψει στις προπονήσεις».

Γιατί χάθηκε η ΑΕΚ τόσο πολύ μετά την αποβολή;

«Δεν είχαμε ήδη στις αλλαγές μας στόπερ. Δεν είχαμε ακραίο παίκτη. Μόνο ο Μπέλεκ. Και η αλλαγή στα τελευταία λεπτά έγινε μήπως καταφέρουμε από κάποιο στημένο να κάνουμε ένα γκολ ''κλέβοντας'' το παιχνίδι. Και η αντιμετώπιση που έχουμε, βλέπουν την ΑΕΚ σαν... ομαδούλα. Ακόμα και το θράσος κάποιων αντιπάλων παικτών είναι μεγάλο. Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα βγει κάποια στιγμή από αυτή τη θέση και θα βρεθεί εκεί που της αξίζει».

Έπαιξε ρόλο η διαιτησία;

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία».

Υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την αποστολή του ΟΦΗ;

«Δεν θέλω να πω τίποτα».

Έμεινε η ΑΕΚ με 10 παίκτες, για ποιο λόγο να μείνει ο Λυμπερόπουλος σε όλο τον αγώνα;

«Γνωρίζατε ποιον παίκτη θα βάζαμε στη θέση του; Ο Τσίτας θα μπορούσε να επωμιστεί ένα τέτοιο βάρος;».

Ίσως αν έμεναν οι Σιαλμάς και Λεονάρντο;

«Όταν δεν κερδίζεις ένα παιχνίδι και ειδικά μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο, ο καθένας θα μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Οι κριτικές θα πρέπει να γίνονται, αλλά ο προπονητής, όταν παίρνει μία απόφαση, σκέφτεται πολλά πράγματα. Υπάρχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και ειδικό βάρος που πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή την περίοδο. Πρέπει να παίζουν παίκτες με εμπειρία. Δεν μιλάω για τον Σιαλμά. Ο κριτής βλέπει το αποτέλεσμα και εκφράζει μία άποψη».

Υπάρχει τρόπος να φτιάξει η εικόνα της ΑΕΚ στη δημιουργία φάσεων;


«Είναι καλή η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο; Είναι! Με τόσα προβλήματα προσπαθούμε να βρούμε συνοχή. Αν δεν υπήρχε η κόκκινη, η συνέχεια θα ήταν ανάλογη. Υπάρχουν λόγοι που δεν θέλω να αναλύσω τώρα. Αγωνιστικοί. Ήταν λογικό να παίξει ο Βάργκας και ο Καφές που έχουν μία ηλικία και να παίξει επίσης στον άξονα (σ.σ. Λεονάρντο) ένας παίκτης που δεν μαρκάρει; Το δοκιμάσαμε κι αυτό στις προπονήσεις. Επειδή αναβλήθηκε αυτό το παιχνίδι, την προηγούμενη εβδομάδα, είχαμε τον χρόνο να διαβάσουμε πολύ το παιχνίδι. Στο πώς να μη δεχθούμε αντεπιθέσεις, στο πώς να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. Και μέχρι την αποβολή τα είχαμε καταφέρει, εξαιρετικά πιστεύω».

Ένα σχόλιο για τον Μανωλά και την αποβολή του;

«Δεν θέλω να εκφράζομαι ούτε θετικά ούτε αρνητικά για παίκτη. Ο προπονητής πρέπει να είναι ο πιο σοβαρός σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Την Τρίτη που γυρίζουμε στις προπονήσεις θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε. Η ομάδα έχει ένταση μέσα της. Ο ρόλος μου είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ακόμα και να έχω κάποια παράπονα, πρέπει να βρω τρόπο να το εκφράζω. Αν ήμασταν με 11, το παιχνίδι θα είχε την ίδια εικόνα; Χάθηκε ο ρυθμός μας, επειδή δεν είχαμε παίκτες. Δεν είχαμε ακραίο παίκτη. Ούτε στόπερ είχαμε. Στην προπόνηση όμως δοκίμασα και τον Μάκο στόπερ, γιατί σκέφτομαι τα πάντα, ακόμα κι αν μείνουμε εμείς με 10 παίκτες ή ο αντίπαλος. Οι νέοι παίκτες πρέπει να δοκιμάζονται σε ευνοϊκό άνεμο, όχι σε κόντρα...».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, 22:57