Σύνθημα νίκης εν όψει του αγώνα (29/12) με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague έδωσε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Γιόνας Ματσιούλις με δήλωση στο blog του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog της Ευρωλίγκας ο Λιθουανός άσος:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γεια σε όλους! Ελπίζω όλοι να περάσατε καλά τα Χριστούγεννα και να είχατε χρόνο για να ξεκουραστείτε. Εμείς δουλεύαμε όλες αυτές τις μέρες, αφού το TOP 16 ξεκινά για εμάς την Παρασκευή στην έδρα μας κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Για εμάς ο δρόμος μέχρι να φτάσουμε εδώ είχε κάποιες στροφές…

Ξεπεράσαμε μία κακή αρχή που είχαμε στην κανονική περίοδο. Ο πρώτος γύρος δεν ήταν τόσο καλός για εμάς. Χάσαμε στα τρία από τα πέντε παιχνίδια και ήταν πραγματικά δύσκολα. Αλλά συνεχίσαμε να παλεύουμε και να δουλεύουμε κάθε μέρα. Μας πήρε χρόνο για να γίνουμε καλύτερη ομάδα, να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να μάθουμε τα plays. Στην αρχή, ήταν λίγο δύσκολα για όλους μας. Όλα ήταν καινούρια για όλους. Ακόμα και ο Κώστας (Τσαρτσαρής) και ο Δημήτρης (Διαμαντίδης) που ήταν ήδη εδώ, ο νέος προπονητής, όλοι είχαν μπροστά τους μία νέα πραγματικότητα.

Στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, όλα βελτιώθηκαν. Κάναμε τέσσερις συνεχόμενες νίκες και όλα ήταν ΟΚ. Τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα, γιατί όλοι καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία του προπονητή. Ξέρουμε τι να κάνουμε στο παρκέ. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον με μία ματιά, μία λέξη… Ένα σημάδι, ακόμα και μία χειρονομία είναι αρκετή πλέον… Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, που ξέρουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα, όχι μόνο στο παρκέ. Κάνουμε μεταξύ μας πλάκες, μιλάμε, βγαίνουμε όλοι μαζί… Όλα αυτά διευκολύνουν την κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέρουμε πως ακόμα έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε, καθώς έχουμε κάποιους τραυματισμούς. Είχαμε τραυματισμούς και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επίσης, κάναμε κάποιες ανταλλαγές. Πιστεύω πως η ομάδα γίνεται καλύτερη και πιο δυνατή με το χρόνο και τώρα όλοι θέλουμε να είμαστε να παλέψουμε για τα playoffs!

Δεν θα είναι ένα εύκολο μονοπάτι. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας. Παίζουν το “λιθουανικό μπάσκετ”, μαζί με γρήγορη επίθεση. Για παράδειγμα, δεν βλέπεις κάτι αντίστοιχο στην εθνική ομάδα της Λιθουανίας. Συνήθως, βλέπεις πιο οργανωμένη και αργή επίθεση, λιγότερο “πάνω-κάτω” παιχνίδι.

Για μένα προσωπικά, θα είναι ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω τη Ζαλγκίρις, την πρώτη μου ομάδα, την ομάδα της πόλης μου, σε ματς της Ευρωλίγκας. Λείπω τέσσερα χρόνια, αλλά έχω αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις μόνο την περσινή χρονιά στο λιθουανικό πρωτάθλημα, όταν αγωνιζόμουν στην Μπαλτάι μετά τον τραυματισμό μου. Είναι διαφορετικά τώρα. Παίζουμε στην Ευρωλίγκα, ενώ και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές.

Είναι το πρώτο μας παιχνίδι στο TOP 16 και γι΄αυτό θα πάμε μόνο για τη νίκη. Η ομάδα μας έγινε καλύτερη, παίζουμε στην έδρα μας και έχουμε όλες τις πιθανότητες για το θετικό αποτέλεσμα. Και θέλουμε τη νίκη!

Αυτά για τώρα… Θα τα πούμε πάλι σύντομα…».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης