Στη μάχη των πλέι οφ της Ευρωλίγκα ρίχνονται σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, οι οποίοι στοχεύουν στις τρεις νίκες που χαρίζουν τα… εισιτήρια για το Final-4, που θα διεξαχθεί φέτος στη Βαρκελώνη.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τη Σιένα, έχοντας πλεονέκτημα έδρας, ενώ αντίθετα ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αποκλείσει με μειονέκτημα έδρας την οικοδέσποινα του Final-4, Μπαρτσελόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του ομάδες, όπως τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ουνικάχα Μάλαγα, και στη συνέχεια, αν και οριακά, κατάφερε να ξεπεράσει και την πολύ καλή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Πλέον ζητεί τρεις νίκες επί της Σιένα, για να χαμογελάσει και να προκριθεί για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στο Final-4 της Ευρωλίγκα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με την ομάδα που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρώπη, ένα πολύ καλό υλικό και φυσικά το πλεονέκτημα έδρας. Οι «πράσινοι», για να καταφέρουν να πάρουν το… εισιτήριο για το Final-4, θα πρέπει να κερδίσουν τουλάχιστον μία φορά μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και, όπως γίνεται αντιληπτό, το έργο τους μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όλα ξεκίνησαν από την ήττα-σοκ των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ από τη Λιέτουβος Ρίτας, ωστόσο πλέον όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα του παρελθόντος και τώρα ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα υπόλοιπα ζευγάρια η Κάχα Λαμποράλ κοντράρεται με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τη Βαλένθια στον ισπανικό «εμφύλιο».

Το σημερινό πρόγραμμα

21:00 Ολυμπιακός – Σιένα Nova 3
21:30 Κάχα Λαμποράλ – Σιένα Nova 7
21:45 Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός ΕΤ1
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια Nova 4

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης