Με το αγαπημένο αποτέλεσμα του Φερνάντο Σάντος το 1-0, η Ελλάδα επικράτησε 1-0 της Σερβίας στο Βελιγράδι σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε να πάρει νίκη στο ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, αφού προετοιμάζει την ομάδα για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου κόντρα στην Γεωργία και την Κροατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Η Ελλάδα μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου στο Βελιγράδι, στο οποίο βρέθηκαν 7.000 φίλαθλοι. Έλεγξε το ρυθμό και πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν κατάφερε να δημιουργήσει καμία ευκαιρία.

Αντίθετα, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους Σέρβους. Στο 20’ ο Κουζμάνοβιτς σέντραρε από τα δεξιά, Βύντρα και Ζίγκιτς διεκδίκησαν την μπάλα, η οποία έφτασε στα πόδια του Γιοβάνοβιτς και ο τελευταίος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Σηφάκη να απομακρύνει με γροθιές.

Η πιο κλασική ευκαιρία για γκολ χάθηκε για τους «πλάβι» στο 32’. Από τη σέντρα του Κράσιτς, ο Ζίγκιτς πήρε την κεφαλιά, όμως από το μισό μέτρο και με τον Σηφάκη εξουδετερωμένο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό το έκανε για λογαριασμό της Ελλάδας στο 45’ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Στο ξεκίνημα της φάσης ο Βασίλης Τοροσίδης απέφυγε τον Ομπράντοβιτς και ο «Σάλπι» με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Πέντε λεπτά νωρίτερα ο Σωτήρης Νίνης με σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα απώλεσε μια ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά, καθώς στο 54’ ο Σαμαράς προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, γεγονός που επέτρεψε στον Τζούριτσιτς να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η συνέχεια ανήκε στη Σερβία, η οποία είχε δύο δοκάρια. Στο 57’ ο Τόσιτς με ατομική ενέργεια τράνταξε τη συμβολή των δοκών του Σηφάκη, ενώ στο 64’ από σέντρα σουτ του Κολάροφ και αδράνεια της ελληνικής άμυνας ο Κάτσαρ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Σηφάκη, με τον τερματοφύλακα του Άρη να βγαίνει νικητής.

Το δεύτερο δοκάρι για τη Σερβία σημειώθηκε στο 68’ σε μια τριπλή χαμένη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Σηφάκης απέκρουσε με εξ’ επαφής κεφαλιά του Ζίγκιτς, ο Μρτζα με το κεφάλι σημάδεψε το δοκάρι και στη συνέχεια σε κενή εστία και δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Σερβία – Ελλάδα 0-1

Γκολ: 45′ Σαλπιγγίδης

Κίτρινες κάρτες:


Κόκκινες κάρτες:

Σερβία (Ράντομιρ Άντιτς): Τζούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46΄ Κολάροβ), Πέτροβιτς, Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας (46΄ Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46΄ Τόσιτς), Γιοβάνοβιτς (65΄ Μρτζα), Ζίγκιτς (74΄ Πάντελιτς).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα (81′ Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46′ Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (65′ Καφές), Καραγκούνης (87′ Μαρίνος), Νίνης (74′ Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46′ Γκέκας), Σαμαράς.



Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Φερνάντο Σάντος: «Ήταν κάτι που περίμενα πάρα πολύ καιρό», δήλωσε για το ντεμπούτο του και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι μπήκαμε πάρα πολύ καλά στο ματς, τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα. Είχαμε σιγουριά και ασφάλεια. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο ήταν δίκαιο. Ο Σαμαράς μπορούσε να έχει τελειώσει το παιχνίδι κάνοντας το 2-0. Από εκεί και μετά η Σερβία τα έδωσε όλα για να ισοφαρίσει. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στο 100% φυσικής κατάστασης ακόμη και το σύστημα που εφαρμόζουμε απαιτεί γερά πνευμόνια. Όσο αντέξαμε από άποψη δυνάμεων, τα πήγαμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια έλειψαν οι δυνάμεις και δεν είχαμε σωστές αλληλοκαλύψεις. Έτσι η Σερβία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, είχαμε τύχη σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Είχαμε κάποια καλά στοιχεία και άλλα που μπορούμε να βελτιώσουμε. Είναι κάτι που περίμενα, δεν περίμενα να είναι όλα τα πράγματα που θέλω καλά. Σίγουρα στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στα ματς με τη Γεωργία και την Κροατία για τα προκριματικά. Θα έχουμε περισσότερες μέρες στη διάθεσή μας τότε για προπονήσεις και αυτό θα μας βοηθήσει να διορθώσουμε κάποια πράγματα που θέλουμε».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:
«Πάντα η Εθνική ομάδα προσπαθούσε να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί, αλλά στη συνέχεια είχαμε διακυμάνσεις, κάτι φυσιολογικό, αφού δεν είμαστε έτοιμοι. Δουλειά μας είναι ό,τι ζητά ο προπονητής να το εκτελούμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καλό που μας πιέζει. Όλοι θέλουμε να πετύχουμε με την εθνική ομάδα και να συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά».

Γιώργος Καραγκούνης
: «Υπήρχε κάποια κούραση, γιατί για πολλούς από μας ήταν το πρώτο 90λεπτο. Ήταν ένα φιλικό μας, αλλά η νίκη είναι σημαντική. Για περίπου 55 λεπτά είχαμε πολύ καλό πρόσωπο, κάναμε ευκαιρίες και χάσαμε μία που δεν επιτρέπεται να χάνεται με τον Σαμαρά. Στη συνέχεια ήταν λογικό να πέσει η απόδοσή μας και μία ομάδα με την ποιότητα της Σερβίας να μας ασκήσει πίεση». «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με νίκη απέναντι στη Γεωργία, έναν αντίπαλο που θα παίξει κλειστά και έχει έναν προπονητή που θέλει να αποδείξει πολλά (Κετσπάγια).

Μιχάλης Σηφάκης:
«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι -παρόλο που βρισκόμαστε λίγες μέρες μαζί- δείξαμε καλό πρόσωπο. Αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις, τα βγάλαμε στο γήπεδο, κάναμε ευκαιρίες και πετύχαμε ένα ωραίο γκολ. Είμαστε ευχαριστημένοι και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης