Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας, στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ιστορίας τους, επικράτησαν με 1-0 εκτός έδρας της Ραντ Βελιγραδίου και απέκτησαν σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου, ενόψει της ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε τη νίκη στη Θεσσαλική ομάδα σημείωσε ο Μάρτιν με κεφαλιά στο 87ο λεπτό.

O αγώνας

Η ομάδα του Χάβι Γκράθια μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 14΄φλέρταρε με το 0-0-1. Ο Μάρτιν βρέθηκε με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή της Ραντ, ωστόσο δεν κατάφερε από κοντά να νικήσει τον Ντανίλοβιτς, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και απάντησαν στην ευκαιρία του Ολυμπιακού της ελληνικής ομάδας στο 18, με τον Γιακούποβιτς να υποχρεώνεται να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια μετά το δυνατό σουτ του Μιλινόγιεβιτς.

Η ομάδα του Βελιγραδίου στο 31` και στο 35` είχε ακόμη δύο ευκαιρίες (σουτ του Λέκοβιτς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, δυνατό σουτ του Γιοβάνοβιτς μετά από κόντρες η μπάλα πέρασε άουτ) τις οποίες όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί με αποτέλεσμα το ημίχρονο να λήξει ισόπαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού Βόλου φάνηκε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Στο 69` η μπάλα έφυγε άουτ από την κεφαλιά του Ούμπιντες, ενώ στο 77` νέα κεφαλιά του Μαρτίν μετά το φάουλ του Ούμπιντες, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της σέρβικης εστίας.

Ένα λεπτό αργότερα, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 82` ο Μαρτίν έκανε δυνατό σουτ όμως η μπάλα έφυγε και πάλι έξω.

Η λύτρωση για την ελληνική ομάδα ήρθε στο 87`. Νέα εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ο Μαρτίν βρέθηκε σε εξαιρετικη θέση και με καλοζυγισμένη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ντανίλοβιτς κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Μαγνησίας που ήταν και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Μιλιβόγεβιτς, Στανόγιεβιτς

Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα (93` Κόσοριτς), Γιοβάνοβιτς (79` Πρσο), Πάβλοβιτς, Μιλινόγιεβιτς, Άντριτς (67` Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόχιτς, Στανόγιεβιτς, Λέκοβιτς.

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Τομάς, Άλβαρες, Σανκαρέ, Ρόκας, Σέλεσι, Μόνχε (79` Ακόστα), Μητρόπουλος, Μάρτιν (93` Νταρμπιόν), Ούμπιντες, Μπρέσκα (89` Σκέμπρι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης