Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας για τη φετινή ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων αποτελεί κάτι σαν «σανίδα σωτηρίας», καθώς μόνο μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης η ομάδα του Μπάγεβιτς έχει τη δυνατότητα να σώσει τη χρονιά…

Σήμερα, πάντως, η Ένωση στον πρώτο ημιτελικό με τον Πανσερραϊκό έκανε το… καθήκον της, επικρατώντας με 3-1 της ομάδας του Μπρος κι έτσι απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς των Σερρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «δικέφαλο» ήταν ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος με τα δύο γκολ (20΄, 40΄) που πέτυχε, συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Το άλλο γκολ της ΑΕΚ το πέτυχε ο Μαϊστόροβιτς στο 38΄, ενώ για την ομάδα των Σερρών είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 ο Αουρέλιο στο 24΄.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, καθώς δεν ήθελε να την… πατήσει, όπως ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου γνώρισε από την ομάδα του Μπρος την ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ και παράλληλα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η πίεση της ομάδας του Μπάγεβιτς απέφερε καρπούς σχετικά νωρίς, καθώς μόλις στο 20΄ η ΑΕΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με σουτ του Τζιμπούρ έξω από την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί του «δικέφαλου» κράτησαν μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς ο Αουρέλιο με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Σάχα και έκανε το 1-1.

Η Ένωση στη συνέχεια αύξησε την πίεσή της και με ένα… ξέσπασμα,  μέσα σε ένα δίλεπτο πήρε… αέρα δύο τερμάτων από την ομάδα του Μπρος, με την κεφαλιά του Mαϊστόροβιτς στο 38΄και την προβολή του Τζιμπούρ στο 40΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανσερραϊκός μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει «όλα για όλα» και στο 57′ λίγο έλειψε να μειώσει σε 3-2, με το σουτ του Πιπίνη όμως να αποκρούεται με δυσκολία από τον Σάχα.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ έψαξε για το τέταρτο γκολ που θα της έδινε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα γα την πρόκριση στον τελικό και μάλιστα έφτασε μία… ανάσα από αυτό, στο 86′, όταν ο Εντίνιο νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κηπουρό, με αποτέλεσμα να παραμείνει ως το τέλος του αγώνα το 3-1.

Κίτρινες Κάρτες:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές, Ταχτσίδης (67΄ Πελετιέρι), Σκόκο (76΄ Εντίνιο), Μπλάνκο (88΄ Πλιάτσικας), Τζιμπούρ.

Πανσερραϊκός (Ούγκο Μπρόος): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Παπάζογλου, Αουρέλιο (46΄ Πιπίνης), Μπαϊκαρά (72΄ Κωνσταντινίδης), Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Μπούλε (72΄ Ζουντί), Μπανγκουρά, Ανάκογλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης