Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για το παιχνίδι με τη Μάλαγα. Οι «πράσινοι» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Αναντολού Εφές.

«Επιστροφή στην Ευρωλίγκα με έναν εντός έδρας αγώνα απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα, μετά από την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές στην Τουρκία… Αυτό που μας πείραξε περισσότερο με την Έφες είναι ότι δεν τηρήσαμε κάποια πράγματα που είχαμε πει. Σε κάθε παιχνίδι βάζουμε κατά σειρά προτεραιότητας κάποια «κλειδιά». Το πιο σημαντικό από όλα ήταν επειδή είναι μια ομάδα, η οποία μπαίνει στους αγώνες πολύ επιθετικά, τρέχουν, πιέζουν, είχαμε πει ότι όλα θα αρχίσουν από την άμυνα. Κι εμείς αυτό δεν το κάναμε. Και ήταν η πρώτη προτεραιότητά μας. Στον αγώνα με τον Απόλλωνα, οι παίκτες έδειξαν ότι κατάλαβαν αυτό το λάθος και ανταποκρίθηκαν. Είναι κάτι που θέλουμε να δούμε και απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα», είπε ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον αγώνα με την ομάδα της Ανδαλουσίας, εξήγησε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, σε αντίθεση με τον αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Όλη μας η προσπάθεια πρέπει να αρχίσει από την άμυνα. Όπως επίσης χρειάζεται πολύ υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και να βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ. Η Μάλαγα είναι μια ομάδα που στην επίθεση μπορεί να παίξει με διαφορετικούς τρόπους. Έχει όλα τα “εργαλεία” για να το πράξει αυτό στο ρόστερ της. Έχει καλό “pick ‘n’ roll”, αλλά και καλό “low post” παιχνίδι. Πολλές φορές παίζουν και με τρεις δημιουργούς μέσα στην πεντάδα, τρεις περιφερειακούς όπως ο Σιμόν, ο Oυίλιαμς ή ο Κάλογουεϊ, ο Ντράγκιτς ή ο Ουρτασούν. Έχει πολύ καλό “low post” παιχνίδι και με τον Ζόριτς, αλλά και κάποια από τα γκαρντ της που μπορούν να ποστάρουν. Και, καθώς είναι ισπανική ομάδα, δεν λείπει και ο αιφνιδιασμός. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο βασίζονται σε μεγάλο βαθμό. Θέλουν να βρουν την ευκαιρία να τρέξουν και, αν δεν τα καταφέρουν, θα πάνε στο “pick ‘n’ roll” ή στο παιχνίδι στο “low post”. Στην άμυνα έχουν συγκεκριμένη φιλοσοφία, έχουν αρχές, βασίζονται περισσότερο στο μαν του μαν, αλλά μπορεί και να απλωθούν σε όλο το γήπεδο με “press”, “zone press” ή “man to man” και πολλές φορές να γυρίσουν και στη ζώνη. Είναι ομάδα που έχει αρκετό ταλέντο, εμπειρία, και εμείς πρέπει να παίξουμε με το μυαλό στο παιχνίδι στο 100%. Στόχος είναι η νίκη».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης