Με κορυφαίο σε απόδοση ποδοσφαιριστή και σκόρερ για άλλο ένα παιχνίδι τον Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 τον Πανθρακικό στο “Γ. Καραϊσκάκης” και εκμεταλλεύτηκε την “λευκή” ισοπαλία της “Τούμπας” ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά τα βρήκαν… σκούρα σε ότι αφορά το σκοράρισμα. Στο 3’ ο Γκαλέτι σκόραρε και ο Ντίογο με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει το στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πανθρακικός στο 11’ με σουτ του Κλεμάν δεν ανησύχησε τον Αντώνη Νικοπολίδη και στο 13’ ο Γκαλέτι με τη σειρά του δεν μπόρεσε να με σουτ να φανεί απειλητικός για την εστία του Ρόκα.

Καθώς τα λεπτά κυλούσαν ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό του. Σε μια στημένη φάση στο 31’ ο Γκαλίτσιος έγινε αποδέκτης της μπάλας και με σουτ ανάγκασε τον Ρόκα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 42’ ο Πανθρακικός με τον Ριέρα μπήκε με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο Ζεβλάκοφ με τάκλιν αποσόβησε τα χειρότερα.  Ένα λεπτό αργότερα, ο Λέτο με απευθείας εκτέλεση φάουλ αιφνιδίασε τον πορτιέρο της ομάδα της Κομοτηνής, ο οποίος έσωσε με υπερένταση την εστία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τέλος του πρώτου μέρους ήρθε με τον Πανθρακικό να φτάνει κοντά στο γκολ, όταν ο Ντιαλό με σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Νικοπολίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβασε το ρυθμό της. Στο 51’ ο Λέτο γύρισε τη μπάλα στον Ντιόγο, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 64’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, καθώς ο Ζααπρόπουλος βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Γκαλέτι βρέθηκε απέναντι στον Βρονταρά, ο οποίος λίγο πριν πήρε τη θέση του τραυματία Ρόκα και νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα. Στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα μετά από κόρνερ έφτασε στον Γκαλέτι, ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Στο 71’ ο Ζαπρόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαλέτι ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Πανθρακικού και με ιδανικό τρόπο πέτυχε το 2-0.

Σε αυτό το σημείο ο Ολυμπιακός έριξε το ρυθμό του  με αποτέλεσμα το 2-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Γκολ: 66’, 73’ Γκαλέτι

Κίτρινες κάρτες: Γ. Παπαδόπουλος, Πάντος, Γκαλέτι, Λέτο – Ρόκα, Κλεμάν, Κωνσταντινίδης, Βελάσκο, Κανωτίδης

Κόκκινες κάρτες: 71’ Ζαπρόπουλος

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ραούλ Μπράβο (38’ Πάντος), Στολτίδης, Γ. Παπαδόπουλος (52’ Μπελούτσι), Γκαλέτι, Λέτο, Κοβάσεβιτς, Ντιόγο (75’ Όσκαρ).

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα (54’ Βρονταράς), Βελάσκο, Κλεμάν, Αγγελόπουλος, Ζαπρόπουλος, Κανωτίδης (81’ Πόνσε), Ολίσε, Κωνσταντινίδης, Ριέρα, Ντιαλό, Εμνρίκες (74’ Ρομπίνιο).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ερνέστο Βαλβέρδε: “Στο πρώτο ημίχρονο μας έλειπε ο ρυθμός. Την Πέμπτη έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στην Γαλατά εκτός έδρας και ήταν δύσκολο να συγκεντρωθείς στον σημερινό αγώνα και όχι σε αυτόν στην Τουρκία. Έχουμε το μυαλό στην προπονητική και τακτική για να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Γαλατά. Όσον αφορά την είσοδο του Μπελούτσι μας βοήθησε στο να εξελιχθεί καλύτερα το παιχνίδι και να φτάσουμε στην κατάκτηση της νίκης. Όταν ένας παίκτης έρχεται από τον πάγκο μπορεί να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε αυτά τα πράγματα γιατί πριν δύο εβδομάδες είχαμε βάλει γκολ όταν είχε βγει ο Μπελούτσι. Έχουμε πολλούς παίκτες και έχουμε πολλά παιχνίδια το επόμενο διάστημα. Ο Μπελούτσι είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και ξέρουμε πως κατά την διάρκεια του αγώνα θα συμμετείχε. Έχουμε και άλλα παιχνίδια στο μυαλό μας και πρέπει να κρατήσουμε τους παίκτες σε ένα καλό επίπεδο που όπως είδατε και σήμερα δεν είναι εύκολο. Τα πέναλτι προσπαθούμε να τα βάζουμε. Η κάρτα του Λέτο ήταν ανόητη, όπως επίσης ανόητη ήταν και η κάρτα του Γκαλέτι. Υπάρχουν πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι που οι παίκτες επηρεάζονται από τα συναισθήματά τους”.

Εμίλιο Φερέρα: “Δεν ήρθαμε για να πάρουμε τον βαθμό ήρθαμε για να παίξουμε και να πάρουμε τη νίκη. Για 65 λεπτά δεν έμεινα ικανοποιημένος από όσα είδα. Σίγουρα δεν δόθηκαν οδηγίες να παίζουν οι παίκτες μου δυνατά και αντιαθλητικά το πάθος όμως ορισμένες φορές μπορεί να σε παρασύρει. Αν δείτε το παιχνίδι θα καταλάβετε ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει το παιχνίδι μέσα από τα στημένα και πήρε πολλά τέτοια. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια νέα ομάδα και οπωσδήποτε θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να βάζουμε γκολ. Όμως θα ήμουν προβληματισμένος αν δεν δημιουργούσαμε ευκαιρίες. Αφού το κάνουμε θα έρθουν και τα γκολ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης