Ο Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση πρωταθλήματος και Κυπέλλου Ελλάδος έκανε μία αποτίμηση της σεζόν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα του Πειραιά αλλά και τη χώρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sportday».

Ακόμη, είπε πως θα υπέγραφε συμβόλαιο δεκαετούς διάρκειας στον Ολυμπιακό αν και θα τον άφηνε για κάποια μεγαλύτερη ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά ένα απόσπασμα των όσων είπε στην εφημερίδα:

– Εχεις πάρει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, είσαι πρώτος σκόρερ στους 16 της Ευρώπης. Αν στο έλεγε κάποιος όταν ερχόσουν, θα τον πίστευες;
«Δεν νομίζω».

– Τι θα του έλεγες;
«Αν είναι έτσι, τότε είναι κρίμα που δεν είχα έρθει νωρίτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Κρίμα που δεν ήρθες νωρίτερα;
«Είμαι της άποψης πως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Όλα είναι γραμμένα από πριν. Μπορούμε να πούμε ότι τα προβλήματα που είχα με έφεραν σε αυτόν τον μικρό παράδεισο. Και όλα αυτά που με έφεραν από εκεί εδώ με έβγαλαν νικητή. Γιατί ο κόσμος έχει σταματήσει να μιλάει για τα προβλήματά μου και μιλάει για έναν πάρα πολύ καλό ποδοσφαιριστή που βρίσκεται εδώ και αυτή είναι η ομορφότερη νίκη».

– Το λες μόνο για το ποδόσφαιρο ή και για τη ζωή;
«Είναι μια πολύ ωραία πόλη η Αθήνα με πολύ ωραίο καιρό. Ο Ολυμπιακός είναι ένας απίστευτος σύλλογος. Όλα είναι υπέροχα».

– Έχεις σκεφτεί το πεπρωμένο σου το καλοκαίρι;
«Νομίζω ότι φέτος το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο για μένα. Γιατί ξέρω ότι θα υπάρξει πολλή κίνηση στον σύλλογο. Αλλά το θέμα είναι ότι εγώ είμαι συναισθηματικά δεμένος με τον Ολυμπιακό και μάλιστα πολύ. Και αν χρειαστεί να φύγω, για μένα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το έχω σκεφτεί, το έχω συζητήσει αλλά πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολο να φύγω από τον Ολυμπιακό. Μου είναι πολύ δύσκολο να συζητάω γι’ αυτό, διότι είμαι πεπεισμένος πως αν φύγω από τον Ολυμπιακό θα το μετανιώσω. Οπότε είναι δύσκολο».

– Και γιατί θα έφευγες λοιπόν; Για ένα καλύτερο πρωτάθλημα; Για έναν μεγάλο σύλλογο;
«Θα έφευγα μόνο για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Μόνο για τοπ σύλλογο. Και δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Και αν έφευγα, θα το έκανα μόνο διότι το χρειάζεται η καριέρα μου. Αλλά δεν είναι για τη ζωή και την ουσία. Γιατί αν ήταν για την ουσία, θα ήθελα να μείνω εδώ για πάντα. Οπότε εάν ο πρόεδρος αποφάσιζε να μου κάνει ένα συμβόλαιο μέχρι το τέλος της καριέρας μου, μπορεί και να το υπέγραφα».
Θα υπέγραφες για… δέκα χρόνια;
«Είναι πιθανό».

– Έχεις δεχτεί κάποια κρούση για το καλοκαίρι;
«Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κάτι. Ο ατζέντης μου ασχολείται με αυτά. Δεν μ’ αρέσει να μιλάω γι’ αυτά γιατί εγώ είμαι εδώ. Και αν χρειαστεί να φύγω, θα φύγω με βαριά καρδιά. Εγώ θεωρώ ότι είμαι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν».

– Έχει υπάρξει παίκτης να του μιλήσεις έπειτα από ενδιαφέρον του Ολυμπιακού;
«Ναι. Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης (σ.σ.: Βιβιάνι). Έπαιζα μαζί του στη Σεντ Ετιέν και μου έκανε ερωτήσεις για την Ξάνθη και εγώ του είπα ότι είναι μια καλή ομάδα και έχει καλή φήμη. Και του είπα ότι δεν θα έχει πρόβλημα».

– Και στον Ολυμπιακό;
«Τώρα όλος ο κόσμος θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό. Ο Μασάδο είναι ένας από αυτούς. Θέλει οπωσδήποτε να έρθει».

– Έχετε μιλήσει; Τι σου έχει πει;
«Αυτό, ότι θέλει οπωσδήποτε να έρθει. Αλλά δεν μπόρεσε να γίνει τον Γενάρη και τώρα θα κάνει τα πάντα για να έρθει».

– Ποιος προπονητής είναι ιδανικός να αντικαταστήσει τον Βαλβέρδε;
«Ο… Βαλβέρδε».

– Θα είναι δύσκολη η αντικατάσταση;
«Ναι είναι, γιατί πάντα ο κόσμος θα έχει στο μυαλό του τον Βαλβέρδε και τη δουλειά του, και όποιος κι αν έρθει θα υπόκειται σε σύγκριση. Οποιοσδήποτε προπονητής θα πρέπει να επιβάλει το στυλ του και θα πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του, γιατί ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν δίνουμε μεγάλη πίστωση χρόνου. Επειδή ο Ολυμπιακός θέλει πάντα να κερδίζει, πρέπει να δείξει γρήγορα στους παίκτες του τι θέλει να περάσει».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης