Πολλαπλά θα είναι τα οφέλη για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε περίπτωση πρόκρισης της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πέραν της προφανούς αγωνιστικής επιτυχίας.

Το ουσιαστικότερο εξ αυτών μεταφράζεται στην εισροή αρκετών εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Ομοσπονδίας, με το μπόνους από τη FIFA για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα τελικά της διοργάνωσης να αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τα οικονομικά και κατ’ επέκταση την εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό αυτό θα αυξηθεί καθώς θα προστεθούν επιπλέον χρήματα από χορηγούς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αφού η παρουσία της Εθνικής στα τελικά του Μουντιάλ θα την καταστήσει αρκετά «εμπορική».

Το δέλεαρ είναι πάντως μεγάλο και για τους διεθνείς, αφού αν την Τρίτη επικυρώσουν την πρόκριση αναμένεται να μοιραστούν ένα υψηλότατο πριμ, που θα αγγίξει τα 5 εκατ. ευρώ. Πρόκριση της Εθνικής θα σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις στο θέμα ανανέωσης ή όχι της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος, αφού αν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφαλίσει συμμετοχή στο Μουντιάλ ο Πορτογάλος τεχνικός θα βρεθεί σε θέση ισχύος ως προς τη διαπραγμάτευση με τη διοίκηση για τη διετή επιμήκυνση του συμβολαίου του.

Ο Σάντος θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει αρκετές επιλογές, αφού αναμένεται να δεχθεί προτάσεις από συλλόγους, ενώ σε περίπτωση που δεν ανανεώσει θα πρέπει να αναζητηθεί η διάδοχη κατάσταση, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2014 ακολουθούν τα προκριματικά του Euro 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης