Παρέμβαση στην Επιτροπη Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητείται το αθλητικό νομοσχέδιο, έκανε το απόγευμα της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού να αποσύρει την αναδραμικότητα των θητειών, αλλά και τα όρια ηλικίας για εκλογή στα διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών.

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη ΔΟΕ, διότι παρά τις γραπτές παρεμβάσεις της, και προς τον πρωθυπουργό και προς τον κ. Αυγενάκη, και την παρότρυνσή της να τηρηθεί η «υπεύθυνη αυτονομία» των ομοσπονδιών, έτσι όπως διαμορφώνεται το νομοσχέδιο, αυτή τίθεται σε αμφισβήτηση» ανέφερε απευθυνόμενη στον Αυγενάκη, ο οποίος δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο την αντιπολίτευση στην κουβέντα για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, αλλά και εσωκομματικά την Ντόρα Μπακογιάννη που παρενέβη, ασκώντας κριτική!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συνεχεία η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε: «Στο προηγούμενο νομοσχέδιο (σ.σ. του περασμένου Νοεμβρίου) είπατε ότι αποσύρετε το άρθρο περί αναδρομικότητας. Τώρα ξαναφέρνετε το ίδιο άρθρο, κάτι που δεν είχε δείγμα χρηστής διακυβέρνησης. Σας καλώ να δηλώσετε ευθέως και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει αναδρομικότητα. Θα είναι λάθος μήνυμα προς τη ΔΟΕ περί παράβασης του αυτοδιοίκητου».

Παράλληλα, η κα. Μπακογιάννη είπε ότι, βάσει αποφάσεων του ευρωπαϊκού, αλλά και ελληνικών δικαστηρίων, δεν μπορεί να υπάρξει όριο ηλικίας σε αιρετούς, παρά μόνο αν κάποιος αμείβεται για τις υπηρεσίες του.

«Θα είναι λάθος με τέτοιου είδους παρεμβάσεις να προκληθούν αντιδράσεις και να αμφισβητηθεί η αντικειμενικότητα που προσπαθεί το νομοσχέδιο να φέρει στις διαδικασίες» κατέληξε η κα. Μπακογιάννη.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του ο Λευτέρης Αυγενάκης απάντησε μεταξύ άλλων:

«Το όριο ηλικίας δεν θίγεται από την επιστολή της ΔΟΕ. Η επιστολή της ΔΟΕ τείνει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Δεν είναι καν του προέδρου της, του Μπαχ, αλλά ενός στελέχους, του Τζέιμς ΜακΛάουντ.

Δεν παραβιάζουμε τίποτα. Αναφέρεται σε θητείες, ενώ είναι ήδη ψηφισμένη η διάταξη. Αποδέχεται ότι μπορούμε να βάζουμε λογικές προϋποθέσεις για να μπορούν να λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση. Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Δεν μπορούν να μας βάζουν ποινές. Δεν παρεμβαίνουμε αρνητικά στο καταστατικό της ΕΟΕ».

Τον λόγο πήρε εκ νέου η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποια είπε:

«Ο Μπαχ κύριε υπουργέ, επικοινωνεί με τον πρωθυπουργό της χώρας. Με τον υπουργό επικοινωνεί ο γενικός γραμματέας. Ψηφίσατε για δύο θητείες. Τις μετράτε αναδρομικά ή από την ώρα που ισχύει ο νόμος; Αυτό πρέπει να το απαντήσετε».

«Όλοι οι μεγάλοι αθλητές έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση για την ανάγκη ανανέωσης», κατέληξε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Να σημειωθεί σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο πως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ολοκληρώθηκε σήμερα η ακρόαση των φορέων, ενώ επί της αρχής ο νόμος έγινε δεκτός κατά πλειοψηφία (μόνο από το κυβερνών κόμμα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης