Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στη συνέντευξη Τύπου πριν την πρώτη «μονομαχία» της Μπάγερν Μονάχου με την Μπαρτσελόνα, για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε ότι «καμία άμυνα δεν μπορεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι».

Μία ημέρα αργότερα ο πρώην προπονητής των Καταλανών και νυν τεχνικός ηγέτης των πρωταθλητών Γερμανίας επαληθεύτηκε μέχρι… κεραίας, βλέποντας την επιστροφή του στο «Καμπ Νου» να μετατρέπεται σε εφιάλτη για τον ίδιο και κατ’ επέκταση για την ομάδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αργεντινός αστέρας με δύο γκολ και μία ασίστ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ευρεία νίκη με 3-0 των Καταλανών, οι οποίοι είναι πλέον με το… ένα πόδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς δύσκολα θα ανατραπεί αυτό το «καθαρό» σκορ στον επαναληπτικό του Μονάχου (12/5).

Το παιχνίδι απέκτησε από τα πρώτα του λεπτά φρενήρη ρυθμό, με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά με τον Σουάρες, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Νόιερ στο 12′, βλέποντας ωστόσο τον «φύλακα άγγελο» των Βαυαρών να αποκρούει με το πόδι το πλασέ του.

Τρία λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ δεν κατόρθωσε από πολύ κοντά να σκοράρει, καθώς ο Ραφίνια έσωσε την εστία του την τελευταία στιγμή κάνοντας την προβολή και διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 18′ ο Λεβαντόφσκι, κόντρα στη ροή του αγώνα, λίγο έλειψε να κάνει το «Καμπ Νου» να σιγήσει, αστοχώντας στη σχεδόν εξ επαφής προβολή σε γύρισμα του Τόμας Μίλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν τους Βαυαρούς, που αγωνίστηκαν με αρκετές απουσίες στο «Καμπ Νου» και στο 40ο λεπτό «φλέρταραν» ακόμη μία φορά με 1-0, ωστόσο και πάλι ο Νόιερ ήταν σε ετοιμότητα, νικώντας σε νέο τετ α τετ τον Ντάνι Άλβες αυτή τη φορά.

Στο 61′ ο πανύψηλος Γερμανός γκολκίπερ αναγκάστηκε να βγει αρκετά μακριά από την εστία του για να προλάβει τον Νεϊμάρ που είχε φύγει στην πλάτη της γερμανικής άμυνας, εντούτοις στη συνέχεια τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αποφάσισε ότι είχε έρθει ώρα να αναλάβει δράση.

Στο 77’ ο αστέρας των Καταλανών απέφυγε τους πάντες έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα «χόρεψε» τον Μπόατενγκ και με εξαιρετικό σκάψιμο της μπάλας έκανε το 2-0, ξεπερνώντας εκ νέου τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών (76).

Το σόου του Μέσι πάντως δεν είχε τελειώσει: από εκτελεστής ο Αργεντινός άσος έγινε δημιουργός στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν βρήκε τον Νεϊμάρ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 3-0

Γκολ: 77′, 81′ Μέσι (Μπαρτσελόνα), 90+2′ Νεϊμάρ

Κίτρινες: Ντάνι Άλβες, Πικέ, Νεϊμάρ – Τσάμπι Αλόνσο, Μπενάτια, Μπερνάτ

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο (89΄ Μπάρτρα), Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς (82΄ Τσάβι), Μπουσκέτς, Ινιέστα (87΄ Ραφίνια), Σουάρες, Μέσι, Νεϊμάρ

Μπάγερν Moνάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα):
Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Ραφίνια, Λαμ, Αλόνσο, Σβαϊνστάιγκερ, Αλκάνταρα, Μίλερ (79′ Γκέτσε), Λεβαντόφσκι

Επιμελεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης