Μόνο αν… αυτοκτονήσει η Ρεάλ Μαδρίτης, θα χάσει τον φετινό τίτλο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο άλωσε το «Καμπ Νου», επικρατώντας με 2-1 της Μπαρτσελόνα στο μεγάλο clasico της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «βασίλισσα» έτσι αποσπάστηκε επτά βαθμούς από τους «μπλαουγκράνα» και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος δείχνει να έχει «κλειδώσει» το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι γηπεδούχοι ήταν στη σκιά του καλού τους εαυτού στο αποψινό ματς, σε αντίθεση με τους Μαδριλένους που αγωνίστηκαν με ψυχή και πάθος και πήραν το αποτέλεσμα που ήθελαν.

Η Ρεάλ ξεκίνησε πιο δυνατά και άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό με τον Σάμι Κεντίρα. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ισοφαρίσει στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 70΄ με τον Αλέξις Σάντσες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παγώνει το «Καμπ Νου» δύο λεπτά αργότερα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «μερένχες» με τα δύο γκολ που σημείωσαν έφτασαν τα 109 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, ενώ αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη επί της Μπαρτσελόνα έπειτα από επτά ματς.

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Γκολ: – 17′ Κεντίρα, 72΄Ρονάλντο – 70′ Αλέξις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Μαστσεράνο, Αντριάνο (74′ Πέδρο), Μπουσκέτς, Τσάβι (69′ Αλέξις Σάντσες), Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τέγιο (81′ Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοζέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Μεσούτ Εζίλ (89′ Καγεχόν), Ντι Μαρία (74′ Γκρανέρο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (93′ Ιγκουαΐν).

Τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις του clasico

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης