Για την παρθενική συμμετοχή του Αμαρουσίου στους ομίλους της Euroleague μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της κορυφαίας διοργάνωσης ο Γιώργος Μπαρτζωκας, ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του άξιζε την πρόκριση, μετά τα σκληρά παιχνίδια της στην φάση των προκριματικών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που τελικά καταφέραμε να μπούμε στους ομίλους. Το αξίζαμε, ειδικά μετά τα σκληρά παιχνίδια που δώσαμε στην φάση των προκριματικών. Είμαστε η «σταχτοπούτα» του θεσμού, αλλά πιστεύουμε τόσο στους εαυτούς μας, όσο και στην ικανότητα μας να βελτιωθούμε μέσω των παιχνιδιών. Είναι επίσης τιμή, αλλά και πρόκληση για μένα αφού είμαι ο πρώτος προπονητής που καταφέρνω να φέρω το σύλλογο ως εδώ», τόνισε αρχικά ο 43χρονος κόουτς, ενώ εν συνεχεία αναφέρθηκε στη δομή που επέλεξε να έχει η ομάδα του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε από πέρυσι τη ¨ραχοκοκαλιά¨, αναμιγνύοντας τη με νέους και ταλαντούχους παίκτες με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινή φιλοσοφία. Η βασική μας αρχή είναι να υπάρξει ομαδική προσπάθεια τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Δεν βασιζόμαστε σε ένα παίκτη-σταρ, αλλά στην συλλογικότητα».

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στους αντιπάλους της ομάδας του, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Ο σύλλογος μας θα αντιμετωπίσει ομάδες με μεγάλη εμπειρία. Η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι έχουν υπάρξει πρωταθλήτριες Ευρώπης, η Κάχα Λαμποράλ (Ταου) έχει βρεθεί πολλές φορές σε φάιναλ φορ, ενώ η Λοτομάτικα Ρόμα και η Ολύμπια Λουμπιάνα έχουν αρκετή εμπειρία από το θεσμό. Αυτά τα δεδομένα, απαιτούν από το Μαρούσι να είναι όσο καλύτερο γίνεται. Θα γίνουν ¨μεγάλα¨ παιχνίδια, λόγω του υψηλού επιπέδου, των σπουδαίων παικτών αλλά και των έξυπνων προπονητών. Οι φίλαθλοι θα το εκτιμήσουν και ελπίζω η διαδρομή να είναι συναρπαστική».

Το Μαρούσι την Πέμπτη (17:45) θα τεθεί αντιμέτωπο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης