Το εγκώμιο της Μπαρτσελόνα έπλεξε με δηλώσεις ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Μπαρτζώκας, εν όψει της αναμέτρησης των δύο ομάδων για την 5η και προτελευταία αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκα.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως είναι τιμή για το Μαρούσι που κοντράρεται με την Μπαρτσελόνα, ενώ ξεκαθάρισε πως το Μαρούσι θα διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Μπαρτσελόνα είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, γι’ αυτό είναι μεγάλη τιμή και επίσης μεγάλη πρόκληση να παίξουμε εναντίον της. Διακρίνεται όχι μόνο για τα αποτελέσματά της, αλλά και για το στυλ παιχνιδιού της. Παίζει γρήγορα, αλλά σκέφτεται επίσης γρήγορα και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη, ανεξάρτητα από το αν παίζει σε γρήγορο τέμπο ή σε σετ επίθεση. Διαθέτει πολλούς παίκτες υψηλής κλάσης, που έχουν επιθετικό ταλέντο, αλλά και αμυντικό πνεύμα. Είναι αρκετά δύσκολο να παίξεις εναντίον της, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε ένα μεγάλο κίνητρο.

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και, όπως λέω πάντα, να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί για 40 λεπτά και να μην της επιτρέψουμε να φτάσει σε εύκολα καλάθια. Ερχόμαστε από μία κακή εμφάνιση και μία ήττα από τον Ηλυσιακό, στο τελευταίο παιχνίδι μας για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε και να «παλέψουμε», για να πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Υπάρχουν κάποιες μαθηματικές ελπίδες για να προκριθούμε στα προημιτελικά και σκεφτόμαστε μόνο τους εαυτούς μας και όχι τα άλλα αποτελέσματα», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Από την πλευρά του, ο γκαρντ του Αμαρουσίου, Μιχάλης Πελεκάνος, είπε: «Παρά το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί, χωρίς αμφιβολία. Με την ευκαιρία, νομίζω ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό. Διαθέτει πολύ ταλέντο, ποιότητα και εμπειρία κι έτσι είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον της. Η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, αλλά, όπως έχουμε αποδείξει μέχρι τώρα, μπορούμε να παίξουμε απέναντι στον οποιονδήποτε. Για να την κερδίσουμε, πρέπει να παίξουμε το τέλειο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό. Πρέπει, επίσης, να την αναγκάσουμε να παίξει άσχημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης