Τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 12ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ ανδρών κατέκτησε -για δεύτερη φορά, τη φετινή αγωνιστική περίοδο- ο φόργουορντ του Αμαρουσίου, Κώστας Καϊμακόγλου.

Ο διεθνής άσος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη νίκη της ομάδας των βορείων προαστίων με 71-69 στην Κυψέλη επί του Πανελληνίου, όπου πέτυχε 20 πόντους, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Καϊμακόγλου συγκέντρωσε 94 βαθμούς στην ψηφοφορία των εκπροσώπων του Τύπου.

Δεύτερος με 54 ψήφους ήταν ο Σάσα Βασίλιεβιτς του Κολοσσού Ρόδου, ο οποίος είχε 22 πόντους και 5 ασίστ στη νίκη των «θαλασσί» με 80-77 επί του ΠΑΟΚ στην παράταση.

Τρίτος με 42 βαθμούς ήταν ο Τζέιμι Άρνολντ, που οδήγησε το Περιστέρι στη νίκη επί του Ηλυσιακού με 77-60, έχοντας 29 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με δηλώσεις του για την ανάδειξή του ως MVP της 12ης αγωνιστικής, ο Κώστας Καϊμακόγλου αφιέρωσε το εν λόγω βραβείο στην ομάδα του. «Είναι περιττό να επαναλάβω ότι τέτοιες διακρίσεις ουσιαστικά είναι ομαδικές και όχι ατομικές. Απλά στο πρόσωπό μου επιβραβεύτηκε η μεγάλη νίκη που πήραμε σε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Μάλιστα, η νίκη αυτή αποκτάει μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι την πετύχαμε στην έδρα ενός πολύ ισχυρού αντιπάλου όπως ο Πανελλήνιος, με τον οποίο μέχρι την Κυριακή ήμασταν ισόβαθμοι στη βαθμολογία. Επιπλέον, είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να ξεπεράσουμε τόσο γρήγορα τη σωματική, ψυχολογική και πνευματική επιβάρυνση από το καθοριστικό ματς με τη Μακάμπι και την προσπάθεια που κάναμε, για να πάρουμε την ιστορική πρόκριση στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά πάνω από όλα πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και αγωνιζόμαστε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με το ίδιο πάθος και συγκέντρωση».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Κώστας Καϊμακόγλου (Μαρούσι) 94

Σάσα Βασίλιεβιτς (Κολοσσός Ρόδου) 54

Τζέιμι Άρνολντ (Περιστέρι) 42

Κώστας Τσαρτσαρής (Παναθηναϊκός) 4

Γιάννης Καλαμπόκης (Πανιώνιος) 3

Ζόραν Έρτσεγκ (Πανιώνιος) 2

Μιχάλης Πελεκάνος (Μαρούσι) 1

Ταϊρίς Ράις (Πανιώνιος) 1

Ίαν Βουγιούκας (Πανελλήνιος) 1

Μιχάλης Κακιούζης (Άρης) 1

Λανς Χάρις (Κολοσσός Ρόδου) 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης