Την άποψή του ότι το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα έπρεπε να είχε διακοπεί στο 45ο λεπτό εξέφρασε ο Πάνος Μπιτσαξής, στην ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα ο Γ.Γ.Α πρόσθεσε επίσης, ότι ενδεχομένως ήταν λάθος που δεν αποφάσισε την χρονική μετάθεση του ντέρμπι αλλά υπογράμμισε ότι τότε όλοι θα μιλούσαν για παρέμβαση της Πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο Πάνος Μπιτσαξής απέδωσε ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, αναφέροντας ότι: «Δεν ελέγχτηκαν οι φίλαθλοι που εισέρχονταν στο γήπεδο, ήταν όλα σε καθεστώς ασυνεννοησίας απαράδεκτης κατά την άποψή μου. Την ευθύνη ελέγχου θα έπρεπε να έχει η Αστυνομία. Πρέπει να προστατέψουμε τον Έλληνα φίλαθλο από τα φαινόμενα αυτά, οφείλουμε όμως να του πούμε πως σε κρίσιμα ντέρμπι πηγαίνει ιδία ευθύνη».

Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ τόνισε: «Η μπάλα χάθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα» και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο “κουκουλοφόρω” οι οποίοι εισήλθαν στο γήπεδο από διαφορετικές θύρες χωρίς εισιτήρια με τους 400 να εισέρχονται χωρίς εισιτήρια στη θύρα των επισήμων:

«Χάθηκε η μάχη από αυτούς που μπήκαν στα επίσημα» είπε και τη χαρακτήρισε πρωτόγνωρη και οργανωμένη επίθεση με στόχο να κάνουν το γήπεδο «μπουρλότο». Αποκάλυψε ότι δεν λειτουργούσαν οι κάμερες εντός του γηπέδου χωρίς κανένας να ενημερωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έπρεπε να διακοπεί στο ημίχρονο. Ασκήθηκε κριτική γιατί δεν το ανέβαλλα. Το ντέρμπι ήταν μια ήττα της έννομης τάξης. όμως εάν αναβάλλαμε το παιχνίδι όλοι θα μιλούσαν για παρέμβαση πολιτείας και εκτιμώ ότι το κλίμα από πλευράς έντασης θα ήταν πολύ χειρότερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης