Στην ανωτερότητα του Παναθηναϊκού υποκλίθηκε, μετά το τέλος του τελικού της Ευρωλίγκας ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο τεχνικός της Μακάμπι παραδέχτηκε ότι η ελληνική ομάδα κατέκτησε δίκαια το τρόπαιο, ενώ εξήρε τον προπονητή του «τριφυλλιού», Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον αρχηγό του, Δημήτρη Διαμαντίδη.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Το μπάσκετ δεν είναι μια ταινία του Χόλιγουντ και όλες οι ιστορίες δεν έχουν καλό τέλος. Παρ’ όλα αυτά είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και την πορεία μας στην Ευρώπη. Επειδή χάσαμε στον τελικό δεν σημαίνει πως η δική μας ιστορία ήταν κακή. Η διαφορά στην εμπειρία έπαιξε καθοριστικό ρόλο», τόνισε. «Στόχος μας πλέον είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα του Ισραήλ και να διατηρήσουμε τον ίδιο κορμό παικτών για την επόμενη περίοδο. Έτσι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πολλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την απουσία του τραυματία Ντορόν Πέρκινς είπε: «Ο Πέρκινς ήταν ο δικός μας Διαμαντίδης, αναφορικά με τον τρόπο που επηρέαζε το παιχνίδι μας ειδικά στην άμυνα».

Εν συνεχεία ο Μπλατ αποθέωσε τον Δημήτρη Διαμαντίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, ξέρει ανά πάσα στιγμή να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάνει πάντα το σωστό», τόνισε.

Καταλήγοντας ο τεχνικός της Μακάμπι έπλεξε το εγκώμιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Είναι ένα τρομερός προπονητής. Είναι άριστος επαγγελματίας, που αφοσιώνεται στην Ελλάδα, χτίζει την ομάδα του από την αρχή, με τους κατάλληλους παίκτες και την απαιτούμενη τακτική. Είχε την καλή τύχη να διαθέτει καλούς γηγενείς παίκτες για να στηριχτεί η ομάδα του και να δημιουργήσει έναν κορμό για πολλά χρόνια, όπως ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης και ο Τσαρτσαρής. Έτσι ο Παναθηναϊκός ξεκινά ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπόλοιπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα. Έχει δέκα χρόνια τον ίδιο κορμό. Έχει τον καλύτερο προπονητή στον πάγκο ο οποίος δεν θέλει με τίποτα να χάνει και έχει και τον καλύτερο γκαρντ στο τιμόνι. Μου έγιναν κάποια φάουλ, φορτώθηκα με δύο φάουλ πολύ γρήγορα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία».

Ο Τσακ Εϊντσον τέλος ανέφερε: «Είχαμε μία χρυσή ευκαιρία, αλλά την αφήσαμε να φύγει. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις, δύσκολο να το αποδεχτείς. Πιστεύω ότι αν ο Ντορόν Πέρκινς ήταν εδώ μαζί μας θα είχαμε νικήσει… αλλά έτσι ήταν τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα και εκμεταλλεύτηκε αυτό το πρόβλημα μας, την απουσία του Πέρκινς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης