Με άμεσο κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα της Football League απειλείται η Καλλιθέα.

Ο λόγος, το ποσό των 31.500 ευρώ που φαίνεται ότι οφείλει στον Τσβέτομιρ Τσίπεφ, το οποίο πρέπει να καταβάλει μέχρι την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αποκάλυψη αυτή έκανε η ίδια η ΠΑΕ Καλλιθέα, η οποία όμως υποστηρίζει ότι ο Βούλγαρος μέσος ουδέποτε αποκτήθηκε από τον αθηναϊκό σύλλογο, παρά την προσπάθεια παραπλάνησης ότι δήθεν ήταν ελεύθερος από τη Νέα Σαλαμίνα, με την οποία ωστόσο δεσμευόταν με συμβόλαιο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΠΑΕ Καλλιθέα στο θέμα Τσίπεφ:

«Η ομάδα μας ήθελε να εντάξει ένα ακόμα ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της με βάση τις ως άνω διατάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους πολλούς ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν στην ομάδα μας, αποφασίσαμε τελικά να εντάξουμε στο δυναμικό μας τον ποδοσφαιριστή Τσβέτομιρ Τσίπεφ του Χρίστο και γι’ αυτό καταθέσαμε την υπ’ αριθμόν πρωτ. 7482/5-9-2008 αίτηση μεταβολών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, απορρίπτοντας βεβαίως άλλους ποδοσφαιριστές.

Επίσης υπογράψαμε συμβόλαιο, το οποίο λήγει την 30/6/2009. Η ομάδα μας κατέληξε στο να αποκτήσει τον άνω ποδοσφαιριστή, διότι αυτός διαβεβαίωσε τους διοικούντες της ομάδας μας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παντελή Μπιτούνη, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Σταύρο Καρακασίδη και κ. Χαράλαμπο Μπιτούνη και τον γενικό αρχηγό κ. Κυριάκο Φύτρα παρουσία του εκπροσώπου – μάνατζερ του κ. Ιωάννη Μπιτζίδη, ότι είναι άνεργος, αφού το συμβόλαιό του με την ομάδα της Νέας Σαλαμίνας, η οποία ανήκει στην Κυπριακή Ομοσπονδία, έχει λυθεί από τον Δεκέμβριο του 2007 και ότι το συμβόλαιό του με τη Νέα Σαλαμίνα έληγε κανονικά στις 30-06-2008.

Με μεγάλη όμως οργή και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι ο ποδοσφαιριστής άνηκε ακόμα στο δυναμικό της ομάδας της Νέας Σαλαμίνας, αφού το συμβόλαιό του δεν έχει λυθεί ακόμα, και αυτό το διαβεβαίωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με επιστολή της προς την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί το δελτίο του ποδοσφαιριστή στην ομάδα μας.

Μετά από αυτό κλήθηκε ο ποδοσφαιριστής να μας δώσει εξηγήσεις και παρουσία των κ. Παντελή Μπιτούνη, κ. Χαράλαμπου Μπιτούνη, κ. Σταύρο Καρακασίδη, κ. Ιωάννη Μπιτζίδη, αλλά και των νομικών συμβούλων κ. Αργυρίου Λίβα και κ. Παναγιώτη Πρόκου, ο ποδοσφαιριστής μας δήλωσε ότι είχε καταθέσει προσφυγή στην FIFA τον Δεκέμβριο του 2007 και ο δικηγόρος του (δεν μας ανέφερε το όνομα του) του έλεγε ότι είναι ελεύθερος γι’ αυτό και αυτός μας διαβεβαίωσε ότι είναι ελεύθερος.

Του εξηγήσαμε ότι αφενός δεν μπορεί να εκδοθεί δελτίο και αφετέρου ότι μας παραπλάνησε, αυτός και οι εκπρόσωποί του, με αποτέλεσμα και τον ίδιο να μην μπορούμε να αποκτήσουμε και άλλον ποδοσφαιριστή πλέον να μην μπορούμε να αποκτήσουμε και ήδη του έχουμε δώσει προκαταβολή και βεβαίως να έχουμε κάνει και άλλα έξοδα (ξενοδοχεία, εισιτήρια, αμοιβή μάνατζερ περίπου 10.000,00 €).

Ο ποδοσφαιριστής μάς δήλωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε, διότι είχε ήδη επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, ο οποίος του είπε ότι, αν η ομάδα μας στείλει μια επιστολή στην FIFA μέσω της ΕΠΟ, η FIFA μετά από δικές του ενέργειες θα αποστείλει αμέσως επιστολή – απόφαση, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να εκδώσει το δελτίο του.

Η ομάδα μας, παρότι ένιωθε εξαπατημένη και έχοντας ήδη υποστεί βλάβη, έδειξε όλη την καλή διάθεση και έστειλε τρεις επιστολές προς την FIFA.

Μια εβδομάδα αργότερα, αναίτια και χωρίς να ενημερώσει οποιονδήποτε υπεύθυνο της ομάδας μας, εγκατέλειψε την ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής αναχώρησε από την Ελλάδα για τη Βουλγαρία, γεγονός το οποίο το πληροφορηθήκαμε αργότερα βεβαίως.

Στη συνέχεια την 23-10-2008 η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την υπ’αριθμόν 670/08 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας – Μετεγγραφών, απέρριψε την από 5/9/08 αίτηση μεταβολών του ποδοσφαιριστή, διότι δεν υπαγόταν στην κατηγορία των ανέργων ποδοσφαιριστών.

Επίσης με την υπ’αριθμόν 7983/08 απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων Β και Γ Εθνικής Κατηγορίας, απορρίφθηκε το από 5/9/08 μεταξύ μας συμβόλαιο, πάλι λόγω του ότι ο ποδοσφαιριστής δεν υπαγόταν στην κατηγορία των ανέργων ποδοσφαιριστών.

Ο ποδοσφαιριστής μάς παραπλάνησε ότι ήταν άνεργος, με αποτέλεσμα να μην εκδίδεται για 45 μέρες το δελτίο του και την 23/10/08 να απορριφθεί. Στη συνέχεια μετά από 1 χρόνο έκανε προσφυγή.

Δυστυχώς η FIFA θεωρεί τη χώρα μας τριτοκοσμική και δικαιώνει όλους τους ξένους ποδοσφαιριστές και καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε 31,500€ άδικα, καθώς δεν υπήρξε καμία συμπαράσταση από τα αρμόδια όργανα της χώρας μας».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης