Την πόρτα εξόδου από τη Μίλαν και το ιταλικό ποδόσφαιρο άνοιξε ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, λίγα 24ωρα μετά τα όσα συνέβησαν στο φιλικό των «ροσονέρι» με την Προ Πάτρια.

Ο Γκανέζος μέσος, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild», περιέγραψε τις ρατσιστικές εκδηλώσεις κάποιων οπαδών της ερασιτεχνικής ομάδας σε βάρος του, λέγοντας: «Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ακούγονταν ιαχές μαϊμούς στις κερκίδες όποτε ακουμπούσα την μπάλα. Στην αρχή δεν αντέδρασα, αλλά στη συνέχεια έγινε πιο έντονο. Πήγα στον διαιτητή και του είπα: “Μια φορά ακόμα και σταματάω”. Προσπάθησε να με ηρεμήσει. Ήμουν νευριασμένος, λυπημένος, σοκαρισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει εν έτει 2013 δεν είναι ντροπή μόνο για την Ιταλία, αλλά για το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Ήθελα να δώσω το παράδειγμα σε όλους, ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αργότερα οι συμπαίκτες μου είπαν ότι ο διαιτητής ήθελε να μου δείξει την κόκκινη κάρτα…».

Ο άσος της Μίλαν κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφαση σύσσωμης της ομάδας να φύγει για τα αποδυτήρια, στηρίζοντας την απόφασή του να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο: «Με κάνει υπερήφανο, όλοι μαζί δώσαμε το παράδειγμα».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Κλάρενς Ζέερντοφ, ότι δίνεται πάρα πολύ μεγάλη σημασία στους ρατσιστές, απάντησε: «Δεν μπορούμε πια να ανεχόμαστε τον ρατσισμό. Απ’ έξω δείχνει απλό, αλλά η πράξη είναι δύσκολη. Θα το έκανα ακόμα και αν παίζαμε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα το έκανα ξανά και ξανά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από εμένα. Την επόμενη βδομάδα θα συναντηθώ με τον ατζέντη μου, τον Ρότζερ Γουίτμαν. Πρέπει να δω αν έχει πια νόημα να παίζω στην Ιταλία…».

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης