Την έντονη επιθυμία του να γίνει θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων εξέφρασε, μέσω συνέντευξης του στην βρετανική «Independent» ο Γιουσέιν Μπολτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο 26χρονος Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο οποίος προετοιμάζεται για το κορυφαίο γεγονός του κλασικού αθλητισμού, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στο Λονδίνο, οριοθέτησε τους στόχους του, θυμήθηκε την παρουσία του στην Αθήνα το 2004, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα χόμπι του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπολτ:

Πως αισθάνεσαι εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου;

«Αισθάνομαι υπέροχα, γυμνάζομαι σκληρά και δεν βλέπω την ώρα να έρθει ο Αύγουστος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πως εξελίσσεται η προετοιμασία σου;

«Καλά. Η σκληρή δουλειά έγινε τον χειμώνα και τώρα θα φουλάρουμε για τον ανοιχτό».

Πότε συνειδητοποίησες ότι είσαι τόσο γρήγορος και πόσο πιο γρήγορα μπορείς να τρέξεις στο μέλλον;

«Στο σχολείο. Έπαιζα κρίκετ και όταν ο προπονητής μου το διαπίστωσε με συμβούλευσε να ασχοληθώ με τα σπριντ. Από τότε που θυμάμαι να τρέχω έβγαινα νικητής. Το προσωπικό μου ρεκόρ στα 100 μ. είναι 9,58δ. Ελπίζω να βελτιώσω αυτό τον χρόνο, αλλά δεν γνωρίζω πόσο».

Πως προσέχεις τον εαυτό σου για να διατηρείσαι σε φόρμα;

«Στην Τζαμάικα προσπαθώ να ακολουθώ διατροφή παράλληλα με τις προπονήσεις μου. Όταν βρίσκομαι στο εξωτερικό τρώω ό,τι… υπάρχει. Αυτό μερικές φορές περιλαμβάνει και φαστ-φουντ. Είμαι τυχερός που δεν βάζω εύκολα κιλά».

Ποια είναι η αγαπημένη σου σοκολάτα;

«Δεν τρώω πολύ σοκολάτα. Προτιμώ τα Skittles και τα Pringles».

Ποιο είναι το τελετουργικό πριν από μια κούρσα;

«Δεν ακολουθώ κάτι συγκεκριμένο όπως άλλοι αθλητές. Προσπαθώ να διασκεδάζω το κοινό και στην συνέχεια να παίρνω ενέργεια απ’ αυτό».

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

«Τα βαθιά νερά».

Τι σκέφτεσαι όταν τρέχεις;

«Δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς μέσα σε 9 δευτερόλεπτα. Απλά προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος σε όσα έχω δουλέψει με τον προπονητή μου».

Πως είναι να είσαι ο πιο γνωστός άντρας στον πλανήτη;

«Έχω την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους και νέα μέρη. Όσοι βρίσκονται κοντά μου φροντίζουν ώστε να παραμένουν τα πόδια μου στο έδαφος».

Σε ποιο άθλημα πιστεύεις ότι είσαι χάλια;

«Το ομολογώ… στην συγχρονισμένη κολύμβηση».

Τι ονειρεύεσαι;

«Να γίνω ένας θρύλος των Ολυμπιακών αγώνων και να ζω σε ένα μεγάλο σπίτι στην Τζαμάικα».

Αν είχες γάτα πώς θα την φώναζες;

«Κατά κάποιο τρόπο έχω ήδη. Είναι ένα τσιτάχ, το οποίο ζει στην Κένυα».

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη ανάμνηση από Ολυμπιακούς Αγώνες;

«Χωρίς αμφιβολία ήταν απίστευτο ένα ολόκληρο στάδιο με 100.000 ανθρώπους μέσα, στο Πεκίνο, να μου λέει χρόνια πολλά στα αγγλικά. Δεν θα ξεχάσω τον τραυματισμό μου στην Αθήνα το 2004, που δεν μου επέτρεψε να δείξω τις δυνατότητές μου».

Πιστεύεις ότι ο αθλητισμός είναι ικανός να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου; Πως θα ήταν η δική σου αν δεν ήσουν ένας πετυχημένος σπρίντερ;

«Ασφαλώς. Ο αθλητισμός μου έχει προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες. Αν δεν ήμουν αθλητής, ίσως να είχα ασχοληθεί με το κρίκετ ή με το ποδόσφαιρο».

Τι άλλα πράγματα σε ενδιαφέρουν;

«Η μουσική, τα αυτοκίνητα, το ποδόσφαιρο και πολλά άλλα. Όταν δεν κάνω προπόνηση παίζω Playstation (Call of Duty αυτή την περίοδο), βλέπω ταινίες, παρακολουθώ άλλα αθλήματα ή βγαίνω με φίλους».

Πόσο σε επηρεάζει η μουσική; Επίσης είναι αλήθεια ότι ένα από τα αγαπημένα σου τραγούδια ανήκει στην Britney Spears;

«Λατρεύω τη μουσική, αλλά για να είμαι ειλικρινής κανένα τραγούδι της δεν βρίσκεται στην playlist μου. Προτιμώ άλλα είδη (reggae, dancehall, R&B)».

Τι θα συμβούλευες όσους το σκέφτονται αλλά ακόμη δεν έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό;

«Δοκίμασέ το. Θα βελτιώσει την υγεία, την φυσική σου κατάσταση και θα σε κάνει χαρούμενο. Θα κάνεις νέους φίλους και θα περάσεις ωραία».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης