Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ενημέρωσε το paobcblog. Ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, μίλησε για τα πρώτα δείγμα του Παναθηναϊκού και για τον τρόπο που δουλεύουν οι «πράσινοι» στη νέα προσπάθεια που γίνεται.

Η άποψη του Σωτήρη Μανωλόπουλου:

«Καλησπέρα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όλους μας και για εσάς και για εμάς υπάρχει μια νέα κατάσταση στον Παναθηναϊκό. Δουλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό, παίκτες και τεχνικό επιτελείο μαζί. Από την αρχή ξέραμε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα. Ξέραμε ότι θα έχουμε δυσκολίες. Ήρθαν πολλά νέα πρόσωπα, έμειναν μόνο δύο παιδιά από πέρυσι, ο Διαμαντίδης και ο Τσαρτσαρής. Οι παίκτες που ήρθαν έχουν διαφορετικές πορείες ως εδώ στο χώρο, διαφορετικά μπασκετικά βιώματα ο καθένας, προέρχονται από διαφορετικές σχολές και αυτό κάνει πιο δύσκολη αυτή την προσπάθεια, αλλά συνεχίζουμε όλοι μαζί τη δουλειά.

Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε, όπως είπε και ο κόουτς, όσο είναι εφικτό τη φιλοσοφία του Παναθηναϊκού, σε ότι αφορά την τακτική που έπαιζε όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα, μια τακτική που ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Είχαμε δυσκολίες στην πορεία μας αυτή μέχρι τώρα, γιατί δεν είχαμε όλα τα παιδιά, μας λείπει ακόμη ο Ούκιτς, ο Άρμστρονγκ ήρθε πριν από λίγες μέρες… Όμως παρά τις όποιες δυσκολίες, αυτό που φάνηκε και από τον αγώνα με τον Ηλυσιακό είναι ότι έχουν πάρα πολύ μεγάλη όρεξη να παίξουν άμυνα, να τα δώσουν όλα κι επίσης έχουν μεγάλη διάθεση να παίξουν ομαδικό μπάσκετ. Είναι δύο απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσουμε να χτίσουμε μια καλή ομάδα.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της τακτικής είναι ακόμη νωρίς. Δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα από ένα φιλικό. Η συνέχεια θα μας δώσει πολύ περισσότερα στοιχεία. Αυτό που κρατάμε μέχρι τώρα είναι η πολύ καλή διάθεση και η προσπάθεια στην άμυνα. Αυτό που θέλουμε άμεσα είναι να μπορέσουμε να εντάξουμε τον Άρμστρονγκ όσο γίνεται πιο γρήγορα στη φιλοσοφία της ομάδας, να προσαρμοστεί… Είναι ένας παίκτης με μόλις μία χρονιά εμπειρίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι λογικό να χρειάζεται χρόνο. Επίσης, περιμένουμε τον Ούκιτς, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει προπονηθεί μαζί μας να τον εντάξουμε κι αυτόν όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ομάδα και να δούμε τι θα γίνει με τυχόν άλλες προσθήκες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα συνεχίζουμε τη δουλειά, έχουμε μπροστά μας και το τουρνουά στη Σόφια, από όπου θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα, αναζητώντας πάντα το καλύτερο δυνατό…

Θα τα πούμε και πάλι,

Σωτήρης».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης