Ο Γιάννης Καλαμπόκης παραχώρησε συνέντευξη παραχώρησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και τόνισε ότι το μεγάλο στοίχημα για τον Κολοσσό Ρόδου είναι να πείσει τον κόσμο να επιστρέψει στο γήπεδο. «Πρέπει να πείσουμε ξανά τον κόσμο να έρθει και να υποστηρίξει την ομάδα,» δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ των νησιωτών και αναφέρθηκε στις πέντε ήττες της ομάδας, μετά το καλό ξεκίνημα:

«Αφενός οφείλονται στο ότι το πρόγραμμα έγινε πιο δύσκολο και αφετέρου στο ότι επαναπαυτήκαμε μετά τις τρεις πρώτες νίκες και νομίζαμε ότι θα κερδίζαμε χωρίς να ιδρώσουμε. Δυστυχώς η σφαλιάρα που φάγαμε ήταν μεγάλη και είχε διάρκεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ζήτημα του γηπέδου της Ρόδου, το οποίο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για ευρωπαϊκά ματς τόνισε: «Εκ το αποτελέσματος, έτσι φαίνεται. Δεν είναι ανάγκη να το πω εγώ αυτό. Ωστόσο όσο ζεις ελπίζεις. Κι αυτή τη χρονιά έχουμε στόχους και φιλοδοξίες. Το γηπεδικό θέμα είναι μία δύσκολη κατάσταση και μόνο συλλογικά μπορεί να λυθεί. Για να είμαστε ειλικρινείς ο Κολοσσός πέρσι έκανε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του. Δεν ανταμείφθηκε με τον τρόπο που του άξιζε, να παίξει δηλαδή στη Ευρώπη. Αυτό είναι ένα γενικότερο πρόβλημα της περιφέρειας και κατά συνέπεια της πολιτείας. Μία ομάδα που έχει συνεπή πορεία περιορίζεται σ’ ένα μικρό γήπεδο, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Άρα όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα δεν είναι αγωνιστικό. Θεωρώ ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν προς την ίδια κατεύθυνση και τότε ο Κολοσσός θα έχει λαμπρό μέλλον».

Στη συνέχεια εξέφρασε αμφιβολίες για το πόσο δυνατή είναι στην πράξη η δημιουργία μίας κλειστής λίγκας στην Ελλάδα: «Είναι μία πολύ πρωτοποριακή ιδέα και πρόταση για την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή. Στη χώρα μας ο αθλητισμός και ο ανταγωνισμός είναι έννοιες που ταυτίζονται. Αν βγάλουμε τον ανταγωνισμό, που φέτος είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, πλήττουμε το πρωτάθλημα. Από την άλλη, δημιουργείς μία σταθερή κατάσταση για την εξυγίανση ορισμένων ομάδων. Το ερώτημα είναι ποια από τα δύο πράγματα θέλουμε».

Όσο για την εμπειρία του στο εξωτερικό σημείωσε: «Το να γνωρίζεις νέες διαφορετικές φιλοσοφίες, νοοτροπίες και κουλτούρες είναι πολύ σημαντικό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα σου, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στη συμπεριφορά σου. Οπότε σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο τα χρόνια στο εξωτερικό. Όμως και στο ελληνικό πρωτάθλημα γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι λείπει από την καριέρα του και ελπίζει να το πετύχει ή να το κερδίσει στη… δύση της; «Κοιτάξτε, δεν είμαι αιθεροβάμων. Αν πω ένας τίτλος, ξέρω κι εγώ ότι δύσκολα στην Ελλάδα να γίνει κάτι τέτοιο. Έκανα μία προσπάθεια με την Άλμπα Βερολίνου πέρσι αλλά δεν τα κατάφερα. Σίγουρα μου λείπουν κάποια χρόνια ακόμη μπάσκετ».

Στο τέλος έκανε μία ευχή για το 2013: «Σε αθλητικό επίπεδο η ευχή μου είναι να συνεχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα και να μας προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις. Η κρίση μας έκανε να επαναεκτιμήσουμε ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα την υγεία μας και να έχουμε κοντά μας τους ανθρώπους που αγαπάμε. Κάποια πράγματα, τα προηγούμενα χρόνια τα θεωρούσαμε δεδομένα».

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης