«Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 14:42
«Να πιστέψουμε στους εαυτούς μας»
Για ακόμη μία φορά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέφυγε τις συστάσεις για την Μπαρτσελόνα και τόνισε ότι είναι το φαβορί, για να περάσει στο Final-4 της Ευρωλίγκα, το οποίο γίνεται στην έδρας της. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δήλωσε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους.

«Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να μιλήσω για την Μπαρτσελόνα, μια και όλοι ξέρουν τα αποτελέσματά της αυτή τη χρονιά και οι περισσότεροι τη θεωρούν ως φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Παίζουν στην έδρα τους και το Final Four γίνεται στην πόλη τους, έτσι το κίνητρό τους είναι πολύ υψηλό. Αλλά και το δικό μας κίνητρο είναι εξίσου υψηλό. Παίζουν πάντα σε υψηλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παίζουν σαν ομάδα και όποιος και να είναι στο παρκέ βγάζει την ίδια ένταση.

Ακόμα και όταν το παιχνίδι είναι κοντά, αρκούν δύο ή τρία λεπτά στα οποία μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, μέσα από πιεστική άμυνα και εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω στην ομάδα μου και πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα παλέψουν από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτό είναι το κλειδί. Να παλέψουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος σε κάθε αγώνα. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας» τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα.

Από τη μεριά του, ο Κώστας Τσαρτσαρής είπε: «Εμφανίζεται μπροστά μας μία μεγάλη πρόκληση. Μία ομάδα που θεωρείται το φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και έχει και το πλεονέκτημα έδρας, κάτι που κάνει την αποστολή μας πιο δύσκολη. Αλλά ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι αυτής της σειράς. Είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, αλλά η ιστορία έχει αποδείξει περισσότερες από μία φορές ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το 2009 όταν είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, χρειάστηκε να κερδίσουμε δύο φορές τη Σιένα στην Ιταλία. Θα είναι δύσκολο, κανείς δεν το αρνείται. Αλλά, από την άλλη μεριά, έχουμε την εμπειρία και θα πάμε να δώσουμε το 100% στο γήπεδο, όχι μόνο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά σε όλα τα παιχνίδια της σειράς».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011, 15:29