O Παναθηναϊκός κοντράρεται την Πέμπτη (21:00) στο ΟΑΚΑ με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα. Με νίκη οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν την πρόκριση στο Top-16 της διοργάνωσης κάτι που επεσήμανε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης.

«Είναι ακόμη ένα πραγματικά σημαντικό παιχνίδι για εμάς, από τη στιγμή που η Ολίμπια είναι μια ομάδα που μάχεται μέχρι το τέλος σε κάθε ματς. Έχει το δικό της τρόπο παιχνιδιού και πρέπει να προσέξουμε να μην τους αφήσουμε να βρουν το ρυθμό τους. Ένας ακόμη λόγος που κάνει τον αγώνα ιδιαίτερο για εμάς είναι το γεγονός ότι, αν νικήσουμε, προκρινόμαστε στον επόμενο γύρο. Το να φτάσουμε στο Τοπ–16 ήταν ο στόχος μας από την πρώτη ημέρα. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα. Ακόμη μία φορά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο, επειδή λείπουν και κάποιοι παίκτες εξαιτίας τραυματισμών σε αυτή την αναμέτρηση. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε πιο σκληρά, έτσι ώστε να καλύψουμε τις απουσίες. Κερδίζουμε εμπειρίες και πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», είπε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, Βασίλης Ξανθόπουλος δήλωσε: «Πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα εναντίον της Ολίμπια και αυτό δεν έχει να κάνει με τη βαθμολογία στον όμιλο. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε μια νίκη, έτσι ώστε να προχωρήσουμε στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Αυτό που είναι σημαντικό δεν έχει να κάνει με τη βαθμολογία, αλλά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπαίνει στο γήπεδο με μόνο ένα στόχο: Να νικά! Είναι λάθος να σκεφτούμε ότι, από τη στιγμή που νικήσαμε στη Σλοβενία, θα γίνει αυτό και τώρα χωρίς να παλέψουμε. Η Ολίμπια είναι μια καλή ομάδα, μπορεί να γίνει επικίνδυνη και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναμε και στον πρώτο γύρο στη Σλοβενία: Να μείνουμε στο πλάνο μας και να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο στο μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης