Παρά την απουσία του τραυματία Μπλέικ Γκρίφιν και την απώλεια του Κρις Πολ, που αποχώρησε στην τρίτη περίοδο με τράβηγμα στο γαστροκνήμιο, οι Κλίπερς αναδείχθηκαν νικητές στο ντέρμπι της Δυτικής Περιφέρειας του NBA, επικρατώντας στο Λος Άντζελες του Σαν Αντόνιο με 106-101. Η νίκη τους μάλιστα ήρθε ευκολότερα απ΄όσο δείχνει το τελικό σκορ, καθώς οι Σπερς μείωσαν με ένα επιμέρους σκορ 10-1 στα τελευταία 40΄΄, όταν το ματς είχε κριθεί. Ο Πολ πρόλαβε να «γράψει» 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ πριν τραυματιστεί, ενώ ο πάγκος των Κλίπερς πρόσφερε 58 πόντους. Ο Λέοναρντ με 27π., 9ρ. και 5ασ. και ο Γκασόλ με 21π. και 9ρ. ξεχώρισαν από το Σαν Αντόνιο, που γνώρισε μόλις τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας ήττα του (σε 17 αγώνες).

Στο Μαϊάμι οι Χιτ απέσυραν τη φανέλα με το Νο32, την οποία φορούσε ο Σακίλ Ο΄Νιλ κατά τη θητεία του στην ομάδα της Φλόριντα, και συνδύασαν την τελετή με νίκη επί μίας άλλης ομάδας στην οποία αγωνίστηκε ο «Shaq». Οι γηπεδούχοι «γύρισαν» από το -19 και επικράτησαν 115-107 των Λέικερς, με τους Ουάιτσαϊντ και Ουίνσλοου να έχουν από 23 πόντους και 13 ριμπάουντ έκαστος. Ο Λου Ουίλιαμς είχε 27 για την ομάδα του Λος Αντζελες, που μετράει 11 ήττες στα τελευταία 12 ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες του NBA, οι Ουόριορς εμφανίστηκαν στο παρκέ με… ένα ημίχρονο καθυστέρηση, αλλά ακόμη κι έτσι νίκησαν 117-101 στο Μπρούκλιν τους Νετς, που προηγούνταν 65-49 στο ημίχρονο. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ και ο Κλέι Τόμπσον 23π. για το Γκόλντεν Στέιτ, που είχε σε κακή βραδιά τον Στεφ Κάρι (3/13 τρίποντα) και απόντα τον Ντρέιμοντ Γκριν, που επέστρεψε στην Καλιφόρνια για να δει τον νεογέννητο γιο του. Για την ώρα μάλιστα, δεν είναι βέβαιο αν θα είναι παρών στο μεγάλο παιχνίδι των Χριστουγέννων με τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ.

Με κορυφαίο για άλλη μία φορά τον Αϊζέια Τόμας (28π., 9ασ.), η Βοστόνη πέρασε από την Ινδιανάπολη (109-102 τους Πέισερς) και εδραιώνεται στην τρίτη θέση της Ανατολής. Ο Τζεφ Τιγκ είχε 31π. και 8ασ. για την Ιντιάνα, η οποία όμως δεν είχε βοήθειες από τον Πολ Τζορτζ. Στη Νέα Υόρκη, τέλος, οι Νικς επικράτησαν 106-95 του Ορλάντο, με έξι παίκτες να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων και πρωταγωνιστή τον «ρολίστα» Κάιλ Ο΄Κουίν (14π., 16ρ., 5κοψ.).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης