Την έκτη της ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις γνώρισε η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Λιγκ έχασε με… κατεβασμένα τα χέρια με 3-1 από τη Βουλγαρία, από την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ηττήθηκε και χθες με 3-2 σετ.

Το επόμενο σαββατοκύριακο οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου, αυτή τη φορά επί βουλγαρικού εδάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σετ: 1625, 19-25, 25-23, 17-25

Ελλάδα (Γιώργος Λυκούδης): Μουζάκη 7 (7/19 επ.), Χαντάβα 13 (1 άσος, 11/27 επ., 1 μπλ.), Γκούζου 17 (1 άσος, 16/47 επ.), Τζανακάκη 6 (1 άσος, 3/9 επ., 2 μπλ.), Τέζα 2 (2 μπλ.), Βλάχου (λ-76%) / Χριστοδούλου 2 (1 άσος, 1 μπλ.), Παρασκευοπούλου, Καβαθά 1

Βουλγαρία (Ντράγκαν Νέσιτς): Σάμπκοβα 7, Γιάνεβα 24, Τσιτιγκόι 21, Ζάρκοβα 9, Πέτκοβα 6, Ντεμπαρλίεβα 5, Καρακάσεβα (λ-73%) / Στοίνεβα, Γκοράνοβα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Γιώργος Λυκούδης: «Κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά η Βουλγαρία ήταν καλύτερη από το πρώτο ματς, κάνοντας ακόμα λιγότερα λάθη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών, τα οποία στο τρίτο σετ πίεσαν περισσότερο τον αντίπαλο και βελτιώθηκαν σε υποδοχή, άμυνα και μπλοκ. Μπορεί να διορθώνουμε κάποια πράγματα από αγώνα σε αγώνα, αλλά μας λείπει ακόμα η διάρκεια στο παιχνίδι μας. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην απειρία και την ανομοιογένεια».

Αρετή Τέζα: «Είμαστε ένα πάρα πολύ νέο σύνολο. Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να δέσουμε ως ομάδα και πιστεύω ότι σε κάθε παιχνίδι θα εμφανιζόμαστε καλύτερες. Και στους δύο αγώνες του διημέρου χάσαμε τη νίκη από τα λάθη που κάναμε στα κρίσιμα σημεία».

Ντράγκαν Νέσιτς: «Πραγματικά, σήμερα παίξαμε καλύτερα από το πρώτο ματς. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Ελλάδα είναι μία νέα ομάδα, με ψυχή. Είναι καλό για τον Έλληνα προπονητή που έχει τη δυνατότητα να δουλεύει με παίκτριες που θα αποτελέσουν το μέλλον του βόλεϊ στη χώρα σας».

Η βαθμολογία του Α΄ ομίλου   

1. Βουλγαρία 10

2.  Σερβία 9     

3. Ισπανία 8

4. Ελλάδα 6

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης