Η δεύτερη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό, που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε η Ξάνθη, καθώς επικράτησε με 3-0 στο «Παγκρήτιο» του Εργοτέλη. Οι ακρίτες άνοιξαν το σκορ στο 51’ με αυτογκόλ του Ζούνιορ, ενώ ο Αγκάλι στο 70’ και ο Ταϊντέρ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η Ξάνθη αγωνίστηκε από το 78’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σταθάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μόλις στο 10’ η ομάδα του Γιώργου Παράσχου απείλησε την εστία του Δασκαλάκη, με τον Γκρζέλακ να στέλνει ανενόχλητος την κεφαλιά άουτ. Στο 17’ ο Παππάς δεν κατάφερε να πλασάρει τον κίπερ των Κρητικών, ενώ στο 36’ ο Εργοτέλης με σουτ του Ζούνιορ έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη μετουσίωσε την κυριαρχία της σε γκολ και έφτασε στη νίκη. Στο 51’ ο Παππάς επιχείρησε τη σέντρα και ο Ζούνιορ, θέλοντας να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα με το στήθος στο βάθος της εστίας του Δασκαλάκη, ανοίγοντας το σκορ. Η Ξάνθη «καθάρισε» τη νίκη-πρόκριση στο 70’ με τον Αγκάλι να πλασάρει εύστοχα και να σημειώνει το 2-0.

Στο 78’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Σταθάκης των φιλοξενούμενων αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Μαζαράκου και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταϊντέρ.

Κίτρινες κάρτες: Σουάνης, Σταθάκης Γκσπούρνινγκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόκκινες κάρτες: 78′ Σταθάκης

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Κορδονούρης, Φερνάντες, Πλάσνεγκερ, Γιαλούσης, Μάρτινς (68′ Ογκουνσότο), Ρομάνο, Ζούνιορ, Κουτσιανικούλης, Φραγκουλάκης (60′ Μπέτο), Βακουφτσής (60′ Μπούντιμιρ).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Σταθάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Φεριέ, Γκρζέλακ (64′ Φλίσκας), Ταϊντέρ, Παππάς (81′ Τζιωρτζιόπουλος), Σουάνης (73′ Κιντάνα), Αγκάλι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης