Πολύ κοντά στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στο πρωτάθλημα της Super League είναι πλέον ο Εργοτέλης. Οι Κρητικοί επικράτησαν 3-1 στο «Ανθή Καραγιάννη», στο ματς της 28ης αγωνιστικής της Super League και ανέβηκαν στους 33 βαθμούς.

Ο Εργοτέλης άνοιξε το σκορ στο 22’ με τον Τσεσνάουσκις, ενώ στο 33’ ο Μουρ με πέναλτι ισοφάρισε για τους «Αργοναύτες». Στο 61’ ο Μπούντιμιρ και στο 82’ ο Φραγκουλάκης διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση. Στο 20’ ο Κορδονούρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Τσενάουσκις βρήκε τον τρόπο μέσα από τη μεγάλη περιοχή για να σημειώσει το 1-0, υπέρ των Κρητικών.

Δέκα λεπτά μετά, στο 32’, ο Σασιασβίλι έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και η Καβάλα κέρδισε πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Μουρ και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους, όμως ο Εργοτέλης δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να επανακτήσει το πρωτάθλημα.

Το φάουλ του Λεάλ στο 38’ πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ η Καβάλα με ένα «κεραυνό» του Ντιέ στο 43’ έχασε σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο μέρος, μέχρι και το 60’ το ματς δεν είχε να επιδείξει ευκαιρίες. Στο 61’ όμως ο Μπούντιμιρ βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και σημείωσε το 2-1 για τον Εργοτέλη.

Στο 71΄ ο Κροάτης επιθετικός πάσαρε στον Λεάλ που σούταρε αμέσως, για να επέμβει ο Ιτάνζ παραχωρώντας κόρνερ. Τη νίκη της ομάδας του Καραγεωργίου «σφράγισε» ο Φραγκουλάκης στο 82ο λεπτό, όταν με ατομική προσπάθεια νίκησε Ντουγκλάο και Ιτάνζ και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.


Κίτρινες κάρτες:
Μουρ – Κορδονούρης, Σασιασβίλι, Τσεσνάουσκις, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ (73΄ Ντικρόκ), Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Θεοδωρέλλης, Ντιέ, Ορούμα (55΄ Ρινκόν), Ιωάννου, Σμολάρεκ, Σόσιν (63΄ Σουλτανίδης).

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου):
Δασκαλάκης, Μπουντιμίρ (80΄ Ορφανός), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Μπέτο, Λεάλ (72΄ Βερπακόφσκις), Κορδονούρης, Γιαλούσης, Τσεσνάουσκις (76΄ Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Ρομάνο.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Άαντ Ντε Μος: «Φάνηκε η κούραση που είχαμε από τα πέντε παιχνίδια που δώσαμε σε 15 ημέρες. Δεν είναι Αγγλία εδώ για να είναι συνηθισμένοι οι ποδοσφαιριστές σε τόσα παιχνίδια. Έχουμε φθάσει στα όρια τόσο σωματικά όσο και στο μυαλό. Ο Εργοτέλης κέρδισε δίκαια. Ξέραμε πως θα παίξει και ότι είναι δυνατός στη μεσαία γραμμή όμως για εμάς κρίθηκαν πολλά στο δοκάρι που είχε στο 1-1 ο Ντιέ. Μετά ρισκάραμε και δεν μας βγήκε. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δυνάμεις οπότε όλα πήγαν στραβά. Θέλω να κάνω και μία αναδρομή που είμαι στην Καβάλα. Έχουμε να παρουσιάσουμε ένα ισορροπημένο έργο».

Νίκος Καραγεωργίου:
«Η νίκη μας δίνει μια πολύ βαθιά ανάσα. Ο επόμενος αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι ο τελικός μας και μακάρι όλα τα παιδιά να είναι καλά και να τα καταφέρουμε. Σήμερα κερδίσαμε πεντακάθαρα. Ο Εργοτέλης ήταν καθαρά ανώτερος και κέρδισε δίκαια. Είμαι ευτυχισμένος για τον Εργοτέλη. Δεν είμαστε για να παλεύουμε για την παραμονή. Δυστυχώς επέδρασαν άλλοι παράγοντες. Έρχομαι να συμφωνήσω με αυτό που είπε πριν κάποιες εβδομάδες ένας συνάδελφός μου, ότι δηλαδή στις τελευταίες αγωνιστικές το 60% των αγώνων παίζονται στο παρασκήνιο και το 40% στο γήπεδο. Δυστυχώς, τα συμφέροντα είναι πολλά περισσότερα από ό,τι είχαμε φανταστεί και δεν αφήνουν να φανεί η πραγματική αξία των ομάδων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης