Μπορείς τους τελευταίους 14 μήνες να αγνοούσε το τρίποντο στη Θεσσαλονίκη, όμως σημερα ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μία σημαντική νίκη στην υπόθεση του τίτλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Πειραιά, επικράτησε, και μάλιστα με ανατροπή, 2-1 του Άρη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, κάνοντας έτσι σημαντικό βήμα την κατάκτηση του τίτλου.

Το συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκε να χάνει από το 15’, μετά το γκολ του φορμαρισμένου Νέτο, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας και με τέρματα των Τζιμπούρ (39′) και Φουστέρ (75′), κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τη σημερινή νίκη τους εκτόξευσαν στους 10 βαθμούς τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δοκιμάζεται αύριο απέναντι στην ΑΕΚ, μία μόλις εβδομάδα, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη».

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε καλύτερος στο ξεκίνημα του αγώνα, απείλησε πρώτος με ένα διαγώνιο σουτ του Μιραλάς που πέρασε άουτ στο 13’, ωστόσο ο Άρης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόρερ και πάλι για τους κίτρινους ο Νέτο, ο οποίος στο 17′ πήρε την μπάλα από τον Κόκε και με σουτ έκανε το 1-0.

Σαν να μην έφτανε στην ομάδα του Βαλβερδε το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, στο 27′ έχασε τον Μιραλάς, ο οποίος τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Ζαϊρί.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ ωστόσο φρόντισε να μην γίνει αισθητή η απουσία του Βέλγου επιθετικού.

Ο Αλγερινός στράικερ στο 26′ «φλέρταρε» με το γκολ με μια «βολίδα» που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Βελλίδη, ενώ 13 λεπτά αργότερα αποδείχθηκε πιο εύστοχος.

Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός των Πειραιωτών, πήρε την μπάλα από τον Ιμπαγάσα και μέσα από την περιοχή σούταρε διαγώνια και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Βαλβέρδε διατήρησε την υπεροχή και πιέζοντας τον Άρη, κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ, με σκόρερ και πάλι τον Φουστέρ.

Ο Ισπανός μέσος, μετά το γκολ επί του Ολυμπιακού Βόλου, «χτύπησε» και πάλι στο 75’, καθώς με ωραίο γυριστό σουτ «ανάγκασε» τον Βελλίδη να μαζέψει για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Μιχαλήτσιος στο 75΄πέρασε στο ματς στη θέση του αρνητικού Μπομπαντίγια τον Νέρι Καστίγιο, ο οποίος όμως στην πρώτη του εμφάνιση κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, δεν κατάφερε να προσφέρει κάτι στην ομάδα του.

Έτσι ο Ολυμπιακός απειλήθηκε μονάχα στο 89’ με μία κεφαλιά Τσέζαρεκ, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι και έτσι το τέλος της αναμέτρησης τον βρήκε να πανηγυρίζει μία νίκη-μίσο πρωτάθλημα.


Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Γκολ: 16′ Νέτο- 39′ Τζιμπούρ, 74′ Φουστέρ

Κίτρινες:Βανγκέλι, Φατί, Βελλίδης- Ριέρα

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Φατί, Πρίττας (79′ Τσέζαρεκ), Τόχα (86′ Πορτίγια), Νέτο, Κόκε, Μπομπαντίγια (73′ Καστίγιο).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):Πάρντο, Μπράβο (82′ Χολέμπας), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης (72′ Τοροσίδης), Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ριέρα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς (27′ Ζαϊρί).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα είναι το επόμενο (σ.σ: με τον Παναθηναϊκό). Το σημερινό είναι σημαντικό ματς και είναι ένα βήμα γιατί παίζαμε με μία ομάδα που στη έδρα της τα προηγούμενα χρόνια μας νικούσε. Πήραμε τη νίκη, αλλά αυτό το παιχνίδι πέρασε ήδη και κοιτάμε το επόμενο», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Για τα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός έχει παίξει καλά αλλά δεν έχει καταφέρει να κερδίσει: «Σίγουρα, όταν κερδίζεις και τους τρεις βαθμούς είσαι πιο ευχαριστημένος. Εμείς προσπαθούμε να κρατάμε την ίδια γραμμή σε όλα τα παιχνίδια μας. Με τον παναθηναϊκό χάσαμε, σήμερα όμως μας βγήκε και πήραμε τη νίκη. Σίγουρα έχουμε χάσει σημαντικά παιχνίδια, η ομάδα όμως σήμερα έδειξε ότι μπορεί να περνάει από τέτοιες έδρες».

Για το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή στο ματς, και ειδικά όταν ο Άρης είχε ανοίξει το σκορ: «Δεν φοβηθήκαμε γιατί ξέραμε ότι έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας. Ξέραμε ότι θα είχαμε δυσκολίες και είναι γεγονός ότι είναι το πρώτο παιχνίδι που δεχθήκαμε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο που παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όχι τόσο γιατί λόγω των διακοπών χάσαμε τον ρυθμό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης δεν μας απείλησε πολύ, αλλά και εμείς παρά το γεγονός ότι φτάναμε στην περιοχή του συχνά, δεν καταφέρναμε να τελειώσουμε τις φάσεις. Στο τέλος το παιχνίδι έγινε πολύ επικίνδυνο και θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες».

Για τις αμφισβητούμενες φάσεις του αγώνα: «Εμείς σαν Ολυμπιακοί βλέπουμε πέναλτι στη φάση του Ριέρα. Εξαρτάται από το χρώμα της φανέλας που φοράς. Αν είσαι ολυμπιακός βλέπεις το πέναλτι που δεν δίνεται, αν είσαι Άρης ζητάς την αποβολή του Ιμπαγάσα. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε αντικειμενικοί. Εξάλλου, από την θέση μου δεν μπορώ να έχω καλή άποψη, όπως το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή του Άρη. Επειδή φοράω την κόκκινη φόρμα, κάθε φορά βλέπω κάποια περίεργη φάση, την βλέπω υπέρ της ομάδας μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν δεν το δούμε στην τηλεόραση μετά δεν μπορούμε να έχουμε καθαρή άποψη. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι το παιχνίδι. Όχι τόσο οι διαμάχες».

Για τον τραυματισμό του Μιραλάς: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα για τον Μιραλάς. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό».

Γιάννης Μιχαλήτσος: «Έγινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, χωρίς ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες και μας αδικεί το αποτέλεσμα. Ελάχιστες φάσεις έγιναν και στις δύο εστίες. Δυστυχώς χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε, από μια καλή ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε τη συνέχεια και το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ευκαιρίες δεν υπήρξαν σε όλο τον αγώνα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο για μας είχαμε μόνο την φάση με τον Τσέζαρεκ. Τα παιδιά έδωσαν ότι είχαν, δεν έχω παράπονο. Ο Ολυμπιακός με συμπτωματικό γκολ έκανε την ανατροπή κι εμείς δεν είχαμε άλλη φάση πλην αυτής με τον Τσέζαρεκ».

Για τις επιλογές του και τις αλλαγές που έκανε: «Δεν εφησυχάσαμε, αλλά επειδή έχουμε και αγώνα την Τρίτη έπρεπε να δούμε ποιοι αντέχουν και ποιοι όχι».

Για τον Μπομπαντίγια: «Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από τον Μπομπαντίγια και τον αντικατέστησα γιατί κουράστηκε. Το πρόβλημα για μας δεν είναι ο Μπομπαντίγια. Δυστυχώς για εμάς, γενικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν παίζει κάποια ομάδα με δύο φορ κι έτσι καλοί παίκτες όπως ο Ρουίζ, ο Τσέζαρεκ, ο Κόκε δεν βρίσκουν τους χώρους. Δεν μας βγαίνει το 4-4-2, όταν όλες οι ομάδες έχουν τρεις παίκτες στο κέντρο κι αυτό φαίνεται στην διάρκεια. Γι’ αυτό αδικούνται αρκετοί καταπληκτικοί παίκτες, γιατί δεν μπορούν να δείξουν τους πραγματικούς εαυτούς τους. Από εκεί και πέρα, ο Μπομπαντίγια προέρχεται από μεγάλη αποχή».

Για τον στόχο των πλέι οφ: «H υπόθεση 5αδα πάντα ήταν δύσκολη από την ημέρα που ανέλαβα εγώ. Μην ξεχνάμε ότι μετά τις ήττες από Ξάνθη και Πανιώνιο, ήμασταν εντελώς εκτός. Κάναμε θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον σήμερα όμως η ισοπαλία ήταν ένα αποτέλεσμα που αξίζαμε. Δεν πήραμε τίποτα κι αυτό είναι κακό. Τι βολεύει και τι όχι. Προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. Πρέπει να βλέπουμε τι κάνουμε εμείς και όχι τι κάνουν οι άλλοι».

Γιάννης Μώραλης: «Κάθε νίκη έχει τη σημασία της, αλλά αυτή εν όψει και του προσεχούς ντέρμπι είναι η πιο κρίσιμη του πρωταθλήματος. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους και τη διοίκηση του Άρη για την υποδειγματική φιλοξενία. Κάναμε καλό ματς το οποίο γυρίσαμε και δείξαμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα στα μεγάλα παιχνίδια. Επιβεβαιώνεται η διοίκηση και ο πρόεδρος της ομάδας για τη στήριξη προς τον προπονητή και στους παίκτες, αφού η άποψή μας είναι ότι χάσαμε σε κάποια ντέρμπι προηγούμενα είτε λόγω ατυχιών, είτε από άλλους αστάθμητους παράγοντες.

Με τον Άρη χάσαμε νωρίς τον Μιραλάς, δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτό, αλλά κοιτάμε την πολύ καλή απόδοση της ομάδας μας, η οποία δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, δηλαδή στην κορυφή. Θα δούμε με λιγότερο άγχος το παιχνίδι με το μεγάλο αντίπαλό μας τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι ήρεμο χωρίς ακρότητες.

Παραδοσιακά έχουμε δυσκολίες τα τελευταία χρόνια κόντρα στον Άρη. Όταν χάνεις έναν σημαντικό παίκτη, όπως ο Μιραλάς και παίζεις απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που αγωνίζεται μπροστά στον κόσμο της, είναι δύσκολα κι εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε τέτοια παιχνίδια.

Θέλουμε τη νίκη σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, τόσο για το πρεστίζ, όσο και για βαθμολογικούς λόγους. Παρά τη διαφορά, που θα είναι μίνιμουμ 7 βαθμούς, θέλουμε οι παίκτες μας να τα δώσουν όλα και να πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο».

Γιάννης Μανιάτης: «Παίξαμε πολύ καλά σήμερα. Είχαμε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Το θέλαμε πάρα πολύ, το πιστέψαμε και το γυρίσαμε αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα έπαιξε πάρα πολύ καλά. Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Αυτή τη νίκη την είχε ζητήσει ο πρόεδρος (σ.σ. Μαρινάκης) και του την αφιερώνουμε. Δεν θέλω να πω ότι είναι νίκη τίτλου. Πάντως κάναμε ένα μεγάλο βήμα», τόνισε ο διεθνής μπακ μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κατακτήσει η ομάδα το πρωτάθλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης