Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, και με τη νίκη της με 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ, αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση των πλέι οφ της Super League.

To γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε το τρίποντο στην «Ένωση», προήλθε από πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο στο 38ο λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Πιο επιθετική ήταν η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς ωστόσο, να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία στην εστία του Γιακούποβιτς.

Η πιο καλή στιγμή για την Ένωση καταγράφηκε στο 26΄ με το σουτ του Λυμπερόπουλου να περνάει ελάχιστα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μεσσήνιος επιθετικός έγινε αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε, γεγονός που δεν επηρέασε την ομάδα του Χιμένεθ, η οποία πάντως στο 38΄ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Λεονάρντο (1-0).

Το κέρδισε νωρίτερα ο ίδιος ο Βραζιλιάνος από ανόητο σπρώξιμο του Σέλεζι σε διεκδίκηση της μπάλας στη γραμμή της μεγάλης περιοχής κι αρκετά πλάγια.

Το δεύτερο μέρος ήταν πολύ κακό ποιοτικά, με την ΑΕΚ να εμφανίζει σημάδια κούρασης μετά το 50΄, γεγονός που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν οι «ερυθρόλευκοι» του Βόλου.

Στο 64΄ από μία μακρινή χαμηλή σέντρα του Γκερέιρο η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια, αλλά ο Γιακούποβιτς δεν αιφνιδιάστηκε.

Στο 72΄ ο Γκερέιρο έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπάχα, ο οποίος εξ επαφής απέτυχε να σκοράρει σε άδεια εστία, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι στο 85΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ημίχρονο του αγώνα έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από το συγκλονιστικό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Οι παίκτες κρατούσαν το κύπελλο του πρωταθλητή γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο της «Ένωσης».

Κίτρινες: Μάκος, Δέλλας, Λεονάρντο – Μόνχε, Ρόκας, Σέλεζι

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Μίτσελ, Μάκος, Λεονάρντο (61΄ Καφές), Λυμπερόπουλος (32΄ Γκερέιρο), Μπαχά (86΄ Μπλάνκο)

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ρόκας (89΄ Νέμεθ), Σανκαρέ, Τομάς, Σέλεζι, Μητρόπουλος, Άλβαρες, Μπρέσκα, Ακόστα, Μόνχε (46΄ Σολάκη), Μαρτίν

Η βαθμολογία των πλέι οφ (1η αγωνιστική)

ΑΕΚ 4 (1-0)

ΠΑΟΚ 3 (2-1)

Παναθηναϊκός 3 (1-2)

Ολυμπιακός Β. 0 (0-1)

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Λεονάρντο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη νίκη, αλλά έχουμε πλέον άλλα πέντε ματς. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι και σε καλή κατάσταση γιατί το πρόγραμμα των πλέι οφ είναι βαρύ, με συνεχείς αγώνες ανά τρεις ημέρες. Ευχαριστώ το Θεό που μου δίνει δύναμη να δουλεύω. Σίγουρα ο προπονητής μου είδε την προσπάθειά μου στις προπονήσεις και με εμπιστεύτηκε. Ήθελα να βοηθήσω όπως μπορούσα την ομάδα μου. Άλλες φορές αυτό γίνεται με κάποια πάσα, τώρα έγινε με το γκολ».

Αναφορικά με το ντέρμπι της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό, ανέφερε: «Είναι ένα ντέρμπι και θα είναι δύσκολο το έργο μας. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Τούμπα και σίγουρα θα θέλει τη νίκη, αλλά κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Μάκης Κατσαβάκης: «Αφήσαμε τα πρώτα 45 λεπτά να φύγουν με ένα άμυαλο παιχνίδι και δώσαμε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να ελέγξει το χώρο του κέντρου. Στην επανάληψη βελτιωθήκαμε αισθητά και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει το γκολ στη φάση του Μαρτίν, που όμως έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να σκοράρει. Χάσαμε, αλλά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Πρέπει να προσγειωθούμε και να ξεχάσουμε την πορεία που είχαμε κάνει στο πρωτάθλημα, γιατί τα πλέι οφ είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα».



 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης